Interne

Peste 3.000 de turişti britanici ar putea vizita România, datorită noului „Twilight”

Peste 3.000 de turişti britanici ar putea vizita România până la Crăciun, după ce au aflat că Transilvania nu este un ţinut imaginar, datorită noului film din seria cu vampiri „Twilight”, relatează presa britanică. Potrivit unui sondaj realizat în rândul fanilor seriei, peste jumătate dintre ace?tia au recunoscut că, până la lansarea noii pelicule, erau convin?i că Transilvania nu există cu adevărat. „The Twilight Saga: Breaking Dawn Part 1”, care a avut premiera în cinematografele britanice la 18 noiembrie, a stârnit, se pare, curiozitatea cinefililor dornici să vadă cu ochii lor Transilvania. După lansarea filmului, compania de schimb valutar Travelex a remarcat o cerere tot mai mare pentru leul românesc, de unde şi concluzia cu privire la iminenţa sosirii în România a unui număr important de turişti. În acelaşi context, după lansarea seriei „Twilight”, în 2008, numărul britanicilor care vizitează România ar fi crescut cu peste 80 de procente, estimează firmele de turism. Dintre britanicii care spun că plănuiesc o vizită în România, peste 90% vor să viziteze locul na?terii legendarului personaj Dracula ?i să se distreze la petreceri tematice inspirate de pove?tile cu vampiri. În prezent, al patrulea film din seria „Twilight” este noul lider al box-office-ului american, cu 140 de milioane de dolari în primul weekend de proiecţie – record pe 2011 şi locul 5 în clasamentul din toate timpurile. Horror-ul romanţat, cu Robert Pattinson şi Kristen Stewart în rolurile principale, rulează şi în România, din 18 noiembrie.

sursa: money.ro

 

1 Comment

1 Comment

 1. Daniela Smits

  25 noiembrie 2011 at 11:03 PM

  Buna seara,
  Iar începem sa ne satirizam si sa vindem tara pentru show sau cu speranta ca ne vom îmbogati peste noapte, fara a misca un deget.
  In forumul în care eu reprezint România, mi-am petrecut luni în sir, încercând si reusind pâna la urma sa se faca o deosebire între un personaj dintr-o carte si istoria tarii noastre. Am facut un forum separat pentru „Dracula”, unde am avut multi vizitatori virtuali si am început „lectiile” de istorie reala a României….si au întels, în sfârsit care este diferenta între un personaj si un domnitor.
  Unii au fost în tara pe traseul facut de mine unde le-am explicat unde sa se opreasca si ce este de vazut acolo.
  Multi dintre ei au fost pentru prima oara în tara si s-au „îndragostit” de ea; am multe „cazuri” care se reîntorc….
  Acum va trebui sa o iau de la capat si sa fac iar un forum cu titlul „Transilvania”.
  Si românii sunt vinovati în panarama asta : banii li s-au urcat la cap si nu mai gândesc; ei întretin „show”-urile astea pentru bani, iar altii, pe de alta parte, încearca sa repare istoria.
  Cine va câstiga ? Nu stiu, dar ce pot face eu, fiti siguri ca voi face.
  România trebuie aratata strainului asa cum este, bun-rau, nu conteaza, realitatea conteaza.
  Fiti mândri de România, avem cu ce ne lauda, este o tara care are tot ce-i trebuie, mai putin minti luminate (d-na Elena Udrea este singura care stie cum sa prezinte si sa reprezinte România ). Sprijiniti munca ei, ca da roade frumoase!
  O seara buna tuturor !
  Daniela Smits

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top
Translate »

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co