Articole

Camere pline de roboţi şi gadgeturi. Turismul viitorului – hoteluri hi-tech – FOTO

iPad? Da. Wireless? Da. Duş computerizat? Da. Teleconferinţă? Bineînţeles. Acestea sunt doar câteva dintre gadgeturile care se găsesc în hotelurile ultra-moderne, în care clienţii au la dispoziţie un întreg arsenal de soft-uri şi roboţi, gata să le deschidă uşile, să le tragă draperiile, să le încălzească încăperile sau să se ocupe de diverse alte activităţi. Turiştii care îşi permit aceste extravaganţe pot beneficia de diverse facilităţi, de cele mai multe ori, atingând un singur buton. Iată ce înseamnă să te cazezi într-un „hotel al viitorului”.
Uşa camerei, deschisă cu telefonul mobil

Ce parere ai despre un hotel în care deschizi uşa camerei folosind telefonul mobil? Ideea se bazează pe un mecanism de introducere a unui cod secret, pe care-l primeşti prin SMS de la angajaţii hotelului. Metoda previne atât eventualele furturi, cât şi jenantele situaţii în care îţi uiţi cardul de acces în interiorul camerei, iar uşa se blochează automat. O astfel de unitate hotelieră se găseşte în Lexington, Virginia (SUA).

Scanarea retinei – accesul permis

Dacă eşti una din acele persoane care îşi rătăceşte deseori cheile sau cartela magnetică pentru intrarea în camera de hotel, află că, în viitor, ai putea scăpa de această grijă. De exemplu, patronul unui hotel din Boston s-a gândit la o altă idee revoluţionară: şi-a transformat hotelul într-un loc demn de filmele science-fiction, în care clienţilor li se scanează retina, pentru a li se permite accesul în interior.

Control total

Nu-i aşa că ţi-ar plăcea să ai control asupra fiecărui colţisor al camerei în care te cazezi? De exemplu, dacă te odihneşti pe canapea şi ţi se pare prea cald în cameră, poţi să rezolvi această problemă cu ajutorul aerului condiţionat. Până aici, nimic nou. Dacă însă, vrei să vezi cum arată oraşul noaptea, când toate luminile sunt aprinse, dar parcă n-ai vrea să te deplasezi până la fereastră pentru a da la o parte draperiile, ai posibilitatea, din nou, să foloseşti o telecomandă. Aceeaşi telecomandă pe care o foloseşti şi pentru lumini, televizor, căldură, muzică şi aşa mai departe. În acest mod sunt răsfăţaţi clienţii care se cazează în Hotelul CityCenter, din Las Vegas (SUA).

Senzori simulatori

Crezi că nimic nu poate mai fi mai plăcut decât să rezolvi totul cu un simplu buton? Ba se poate! În hotelul 1000, din Seattle, Washington (SUA). Nu ştim de unde provine numele acestuia, cel mai probabil de la cele o mie de facilităţi de care se pot bucura clienţii unităţii hoteliere. De exemplu, aceştia nu doar că-şi satisfac mofturile cu ajutorul gadgeturilor prezente în încăperi, ba chiar pot simula şi “da” ordine, chiar şi în lipsa lor. Despre ce vorbim, mai exact? Dacă te pregăteşti să ieşi în oraş, dar vrei ca temperatura camerei tale să se menţina timp de câteva ore la 25 de grade Celsius, iar atunci când revii la hotel, să gaseşti cina pregatită şi hainele spălate, nu trebuie decât să foloseşti mecanismul gadget-spion, înzestrat cu capacitate senzorială şi simulatoare, care poate face toate aceste lucruri şi multe altele, pentru tine. Chiar dacă tu nu te afli acolo, în acele momente.

Teleconferinţe pentru antreprenori

Vrei să vorbesti cu partenerii tăi de afaceri aflaţi în celălalt capăt al lumii? În câteva hoteluri din lume, printre care şi Sheraton New York Hotel and Towers, găseşti camere de teleconferinţe, care-ţi permit să discuţi şi să-i priveşti pe cei cu care lucrezi, indiferent de locul în care aceştia se află. Cu condiţia, bineînţeles, ca şi ei să se afle într-o asemenea încăpere.

Biciclete „electrice”

Într-unul din hotelurile lanţului internaţional Crowne Plaza, din Danemarca, clienţii sportivi primesc vouchere pe care le pot folosi în restaurantele hotelului. Nu este vorba, însă, despre acei clienţi care practică diverse sporturi de performanţă, ci despre toţi turiştii care petrec cel putin 15 minute “alergând” pe una din bicicletele electrice din sala de fitness a hotelului. De unde, însă, această idee? Deşi, la prima vedere, pare o campanie împotriva sedentarismului, patronii hotelului s-au gândit mai degrabă la o perspectivă eficientă, şi nu la una socială. Potrivit acestora, atunci când clienţii pedalează la bicicletele respective, generează 10 watti de electricitate. Exact atât cât le permite managerilor să le ofere celor mai energici dintre ei, o masă în valoare de 36 de dolari.

“Mulţumim, doamnă, pentru contribuţia dumneavoastră la încălzirea piscine hotelului. Vă rugăm să primiţi acest voucher în semn de apreciere a companiei noastre”, aşa sună unul din mesajele strategice, puse la punct de patronii Crowne Plaza, din Danemarca.

Gadgeturi „canto”

Ce-ai zice de o cameră de hotel în care poţi să-ţi exersezi pasiunea pentru muzică? Chiar poţi să faci asta, dacă te cazezi în Hotelul Sax, din Chicago. Toate camerele unităţii hoteliere sunt dotate cu chitare, console Nintendo Wii şi jocuri. Ba chiar poţi să-ţi întemeiezi propria trupa de rock. Una virtuală, bineînţeles, pentru că ne referim la unul din jocurile video prezente în încăperile hotelului.

Camere „rotative”

Într-un resort din Croaţia, oaspeţii se pot caza în camere care se rotesc, la propriu vorbind. Întregul complex de pe insula croată Solta se învârte, astfel încât toţi clienţii hotelului să poată admira pe fereastră Marea Adriatică, cel puţin câteva ore pe zi. Nu-ţi face griji, totul se întâmplă în concordanţă cu legile gravitaţiei. Mai mult, nici nu sesizezi mişcările de rotaţie.


sursa: incont.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co