Articole

Escapadă în cele mai inedite croaziere – FOTO

Pentru cei care au prins deja gustul croazierelor prelungite, am pregătit în ghidul nostru de vacanţă sfaturi importante pentru a naviga liniştiţi. Destinaţiile ce nu trebuie ratate, rezervațiile marine, nocturna, dotările necesare… Vânt bun tuturor !

FRONTIERE MEDITERANEENE

Scurt voiaj spre noile destinaţii apărute şi spre zone ale mării puţin cunoscute. Ce să descoperi şi de ce să călătoreşti acolo cu barca.

Să navighezi acolo unde puțini se duc, departe de rutele obişnuite… Iată un voiaj diferit care începe cu mult înainte de plecare, cu atâtea informații de căutat, dar cu multă satisfacție după. Să pleci în explorare nu funcționează la fel pentru toată lumea şi pentru toți. Şi nu tuturor le place să nu ştie la ce se pot aștepta în vacanță. În timp ce în Dalmația abundă bărcile, dacă se intră în Gurile Cattaro, marea e aproape pustie, chiar la puține mile de zone şi insule cunoscute şi vizitate. Afi rmație valabilă şi pentru alte locații. În aceste rânduri, aveți câteva informații despre locurile cele mai aparte din zona Adriaticei și Mediteranei.

În Adriatica

Mljet şi parcul său marin


Cui îi place o Dalmație absolută şi verde trebuie să coboare spre sud şi să viziteze Mljet, la extremitatea meridională a Croației, nu departe de mult mai faimosul Dubrovnik. Se poate combina cu un voiaj la Vis (respectiv Lissa, unde a fost celebra bătălie dintre armata austriacă şi cea italiană, trebuie să vizitați neapărat Kut-ul), la Lastovo (Lagosta, deoarece există languste, şi Zaclopatica), dar mai ales la parcul de la Mljet (Meleda) unde pinii coboară până în mare. Se poate acosta cu parâmele date la mal căutând un colț solitar sub pădure. Mljet este un parc, în mare parte nelocuit, incluzând însă un număr mare de restaurante. Navigatorului îi oferă un golf interior sigur, Polace. De-a lungul coastei orientale, sunt de luat în calcul Prozura (un loc bun pentru a sta peste noapte), micul Okuklje cu un loc de acostare larg şi adăpostit, stânca Skolj la sud. Pentru informații www.np-mljet.hr

Muntenegru


Din ce în ce mai primitoare şi deschisă pentru agrementul extern, noua republică oferă coaste intacte, dominate de un punct de interes de prim plan, Gurile Cattaro. Un fi ord gigantic, integral în apele muntenegrene, împărțit în trei bazine, ce pătrunde pe mai mult de 15 mile în uscat, fl ancat de munti abrupți care trec de o mie de metri. Privelişti spectaculoase, centre istorice şi ape adăpostite sunt atracția principală. Multe dintre reperele istorice din aceste ape au jucat un rol strategic în Adriatică. De vizitat: cele două insulițe Gospa od Skrpjela şi Sveti Dorge. Astăzi şi alte zone din Muntenegru sunt interesante şi se modernizează pentru a putea primi bărci de agrement, cum este de exemplu portul Dulcigno. Mai mult… http://yachtexpert.ro/croaziere/

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co