Articole

Când şi unde să pleci în vacanţă pentru cele mai mari reduceri la haine

Italia este un rai al cumpărăturilor la preţuri mici dacă ajungeţi în perioada în care magazinele pot aplica reduceri pentru a scăpa de marfa în exces. Dacă vedeţi cuvântul „Saldi!” în vitrine este cazul să intraţi, pentru că veţi putea cumpăra cu cel puţin 30% mai ieftin decât în mod normal. Perioada legală de soldare începe în Italia din a doua săptâmâna a luni iulie (în jurul datei de 7) şi durează până când marfa se termină, astfel că, spre final, din preţuri se taie cu până la 50%. Dacă aşteptaţi până atunci, vă asumaţi însă riscul de a găsi marfă refuzată de alţii, cu defecte, sau modele îndoielnice.

Magazinele de designer sunt mult mai discrete atunci când este vorba să-şi anunţe discounturile. De asemenea, este aproape imposibil să găseşti ceva extraordinar într-un astfel de magazin în perioada de soldări. Înainte de a-şi scoate colecţiile în magazine, pentru publicul larg, hainele sunt prezentate mai întâi clienţilor fideli, VIP-urilor sau managerilor de companii. Astfel, de cele mai multe ori, aceste magazine comercializează la preţuri reduse modelele de pe manechine sau cele returnate de clienţii capricioşi. În aceste condiţii, cele mai bune locuri de unde se pot achiziţiona haine de firmă la preţuri accesibile rămân outleturile. Printre cele mai cunoscute se numără Salvagente (Milano), Ciovassino Fashion Discount (Milano),Diffusione Tesstile(Milano), Bruno Magli (Milano), I Pellettieri D’Italia (în afara Milano), The Mall (în afara oraşului).

Dacă vreţi să cumpăraţi ieftin din Franţa, mai aveţi foarte puţin timp. Perioada de soldare de vară începe pe 22 iunie şi se încheie pe 26 iulie. Excepţie fac regiunile Provence‐Alpes‐Côte d’Azur unde magazinele au voie să facă reduceri între 6 iulie şi 9 august, Corse-13 iulie şi 16 august. Zilele cu reduceri sunt stabilite de fiecare district în parte şi, pe lângă acestea, fiecare magazin are dreptul la un interval de două săptâmâni în care poate tăia din preţuri, cu condiţia ca aceste 14 zile să nu preceadă perioada obişnuită de soldare. Cei care nu prind această perioadă, au şi alte oportunităţi de a cumpăra mai ieftin. Spre exemplu, pot vizita magazinele de desfacere ale fabricilor unde sunt preţuri mici tot anul. Printre cele mai faimoase suntRoubaix,Troyes şi Metz-Talange. În ceea ce priveşte programul magazinelor, de obicei găsiţi deschis de vineri până sâmbătă, dar pe perioada soldărilor sunt multe centre care au deschis şi duminica.

În Austria, perioada de soldare nu este una fixă. De obicei, retailerii îşi reduc din preţuri pentru a-şi minimaliza stocurile în perioada iulie-august. Cea mai cunoscută arteră pentru shopping din Viena este Mariahilfer Strasse, unde amatorii de shopping găsesc sute de magazine de modă, de bijuterii şi accesorii alături de centre comerciale, cinematografe sau săli de jocuri.

Nici Germania nu are foarte bine reglementată perioada de soldare. Dacă aveţi în plan o vizită înţara lui Hitler, pentru a vă bucura de cumpărături la preţuri minime, cel mai bine este să ajungeţi acolo la finele lui august-început de septembrie.

O călătorie pentru cumpărături în Spania şi Portugalia poate fi planificată mult mai uşor, pentru că acolo, perioadele de soldare sunt foarte clar stabilite. Este vorba de 1 iulie-31 august, în funţie de regiune, în cazul Spaniei şi de 7 august-30 septembrie în cazul Portugaliei.

 De asemenea, în Grecia, reducerile încep în prima luni după 15 iulie şi durează 6 săptămâni. În schimb, magazinele din Marea Britanie au reduceri în aproape toată perioada anului.

 

sursa: money.ro

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co