Articole

Care este legătura între iubire și programul Erasmus?

erasmus3_0 (1) Comisia Europeană a dat publicității o statistică ce face legătura între programul Erasmus de schimburi universitare și… iubire. Astfel, peste 25% dintre studenţii Erasmus şi-au cunoscut partenerii de viaţă în timpul stagiilor lor din străinătate, programul contribuind la naşterea unui milion de bebeluşi de la lansarea sa, în 1987, informează AFP, citată de Mediafax.

Așadar, pe lângă faptul că încurajează spiritul de întreprinzător, mobilitatea populaţiei şi învăţarea limbilor străine, programul Erasmus are şi alte consecinţe directe asupra vieţii private a studenţilor. Această situație este comparabilă cu cea a unor personaje dintr-un film de promovare a Erasmusului – „Euro-mix/ L’Auberge espagnole”, regizat de Cédric Klapisch în 2002. Personajul principal, Xavier, își unește destinul cu Wendy, colocatara sa britanică, după numeroase peripeţii.

Studiul publicat la începutul acestei săptămâni este cel mai important efectuat vreodată din această perspectivă şi a fost realizat în 34 de ţări. Aproape 80.000 de răspunsuri au fost obţinute de organizatori, atât din partea studenţilor, cât şi a companiilor angajatoare.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co