Articole

Cascadă unică în Munţii Apuseni

Turiștii care iubesc peisajele deosebite și aleg să se relaxeze în natură, se pot bucura de un spectacol inedit în Munţii Apuseni. Aici se află o cascadă unică ascunsă într-o minunată pădure de fag. Apa de pe Arieşul Mic Pişoaia se revarsă în terase, peste rocă şi muşchi, dând naştere unor fenomene naturale rar întâlnite la noi.

cascada-pisoaia (1) Astfel, cascada Pişoaia este specială atât prin frumuseţea căderii sale de apă înaltă de 18 metri, cât şi prin faptul că apa ce se scurge formează un pârâiaş ce dă naştere, la rândul lui, unor alte mici cascade. Cascade ce se întind pe o sută de metri.

De asemenea, peisajul este întregit și de muşchiul de pe marginea pârâului, care în contact cu apa calcaroasă, a format de-a lungul timpului un material solid şi rezistent, numit tuf calcaros. Astfel, calcarul se depune şi pe frunze, iar rezultatul este şi mai spectaculos.

„După cum vedeţi, se observă nişte tăieturi în piatră, sunt făcute de oamenii din sat, cu joagăre. Veneau, făceau tăieturi, făceau nişte prisme sau calupuri asemănătoare bca-urilor de astăzi şi le foloseau la construcţia gardurilor sau la zidurile caselor”, a spus Alexandru Resiga, primarul comunei Vidra, pentru Digi 24.

Poveştile despre unicitatea peisajelor din comuna Vidra s-au răspândit, iar acum vin aici turişti din țară şi din străinătate. Prețurile la pensiuni sunt de aproximativ 100 de lei pe noapte, cu mic dejun inclus.
Sursa: Digi24.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co