Articole

Care sunt destinațiile ecoturistice din România avizate de Comisia Europeană?

Romania are două destinații ecoturistice acreditate la nivel european, la începutul lunii octombrie. Este vorba despre Zărnești-Piatra Craiului (Brașov) și Mara-Cosau-Creasta Cocoșului (Maramureș).

Peisajul natural este impresionant, iar tradițiile locale bine conservate. Cele două zone au primit certificatele în cadrul Adunării Generale a Comisiei Europene pentru Turism care a avut loc la Brașov.

„Este o destinație unde găsești totul așa cum ți-ar plăcea să le găsești, să ieși din afara cotidianului, din afara orașelor pline de poluare, să te încarci de energie pozitivă, să te bucuri de toate așa cum Dumnezeu le-a lăsat”, a spus, pentru Stirile Pro Tv, Mirela Matichescu, vicepreședintele Autorității Naționale pentru Turism, despre Zărnești-Piatra Craiului.

cazare-zarnesti

O destinație ecoturistică respectă câteva reguli de bază: cel puțin două treimi dintre activitățile oferite oaspeților trebuie să aibă legătură cu natura, mai mult de jumătate dintre locurile de cazare să fie mici, cu doar câteva camere și construite din materiale tradiționale, iar meniul să ofere produse locale, de preferință bio.

„Dacă vorbim despre turismul în viitor, vorbim despre ecoturism, avem o singură planetă și trebuie să avem grijă de ea”, a spus Peter de Wilde, președintele Comisiei Europene pentru Turism.

Cealaltă zonă se află în Maramureșul istoric, Mara-Cosau-Creasta Cocosului, căsuțe din lemn sculptate manual, păstrăvării, meniuri tradiționale și imagini de poveste. Aici muncile campului se fac la fel ca în trecut, iar tradițiile se păstrează cu sfințenie.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co