Interne

Carpatair a încheiat un parteneriat cu Alitalia

Carpatair a încheiat un parteneriat de tip codeshare cu linia aeriană Alitalia, în cadrul căruia, începând cu luna octombrie, zborurile Carpatair din şi spre Italia vor fi comercializate de către Alitalia, sub numere proprii de zbor.
Datorită acestui parteneriat, clienţii Alitalia vor avea la dispoziţie de acum şi mai multe soluţii de călătorie din şi spre Europa de Est prin reţeaua extinsă de zboruri Carpatair spre România, Ucraina şi Republica Moldova. În contrapartidă, clienţii companiei Carpatair, atât din ţară, cât şi din străinătate, vor avea mai multe posibilităţi de a călători către cele 90 destinaţii de pe cele 5 continente din reţeaua globală de zboruri Alitalia.    

“Acordul cu Carpatair consolidează prezenţa noastră pe piaţa Europei de Est. Parteneriatul ne permite să oferim clienţilor noştri o paletă largă de destinaţii, graţie reţelei Carpatair operate din hub-ul din Timişoara. În acelaşi mod, clienţii Carpatair vor putea ajunge, graţie zborurilor din Roma Fiumicino, în mai mult de 90 de destinaţii din reţeaua globală Alitalia”, declară Andrea Tucci, Responsabil Aliante şi Acorduri Alitalia.  

 “Urmează perfectarea acordului de tip “special prorate agreement” (SPA) care ne va permite să oferim pasagerilor Carpatair grile tarifare diversificate şi convenabile, care vor acoperi întreaga reţea de zboruri Alitalia şi Carpatair”, a mai afirmat Nicolae Petrov, preşedintele Carpatair.

Odată cu perfectarea acordului SPA, pasagerii celor două companii vor beneficia de tarife preferenţiale comune pentru toate destinaţiile pe care cele două linii aeriene vor colabora.  

Înfiinţată în 1999, Carpatair este, în present, cea mai mare companie aeriană regională din Europa de Sud-Est, operând în principal pe pieţe regionale de nişă. Începând din 2000, Carpatair a dezvoltat la Timişoara cel mai performant hub aerian din România. Carpatair operează în prezent pe 10 aeroporturi interne şi 19 aeroporturi externe. Numărul total al zborurilor regulate operate de companie este de peste 360 de zboruri/săptămână spre 27 de destinaţii din 8 ţări.  

Alitalia Compagnia Aerea Italiana operează, în sezonul de vară 2011, peste 5.000 de zboruri săptămânale pe o reţea de 92 de destinaţii, dintre care 29 în Italia şi 63 în restul lumii.

sursa: dailybusiness.ro

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co