Interne

Cat costa chiria de Paste?

Cat costa chiria de Paste?

Inchirierea apartamentelor pe termen scurt, in regim hotelier, este un business destul de dezvoltat in tara noastra, mai ales in perioada vacantelor. Iata cum arata oferta de cazare in regim hotelier in apropierea Pastelui.

Inchirierea in regim hotelier pare a fi o varianta convenabila pentru proprietarii de locuinte din zonele turistice, iar apropierea Pastelui nu face decat sa accentueze aceasta tendinta. Conform datelor obtinute de Imobiliare.net, preturile pornesc de la 10 euro/ noapte de persoana, dar pot atinge si 150 euro/ persoana pentru un sejur de trei nopti.

Valea Prahovei ramane campioana in ceea ce priveste numarul ofertelor de cazare si pe segmentul inchirierilor in regim hotelier. Proprietarii pun la dispozitia clientilor unitati dintre cele mai variate, de la garsoniere in centrul orasului sau al statiunii pana la case de vacanta retrase.

Pretul pentru inchirierea unui apartament intr-o vila de lux din Sinaia ajunge la 50 euro/ noapte, pe cand in zona Brasovului, turistii pot alege varianta Zarnesti, intre Rasnov si Bran, platind doar 10 euro/ noapte pentru un loc in vila. Aceeasi unitate poate fi insa inchiriata si pe termen mai lung, vila fiind formata din 5 garsoniere in schimbul carora cei interesati pot plati 1.200 euro/ luna sau 12.000 euro/ an.

La Predeal, de exemplu, turistii pot inchiria o vila aflata in apropierea partiei Clabucet cu o capacitate de 24 persoane pentru aproximativ 250 euro/ noapte, iar la Rasnov pensiunile ofera pachete cu toate cele trei mese si cazare pentru trei nopti intr-un cadru rustic la 132 euro/ persoana.

In Bucovina si Sibiul turistii pot petrece Sarbatorile Pascale intr-o pensiune aflata la doar 200 metri de Manastirea Voronet, in zona Gura Humorului, platind pentru inchirierea intregii unitati 80 euro/ noapte. In Marginimea Sibiului pe de alta parte, o persoana poate plati pentru o noapte de cazare intr-o pensiune chiar mai putin de 10 euro, potrivit analizei Imobiliare.net.

Tendinta de inchiriere in regim hotelier este in plina dezvoltare in cazul Bucurestiului, iar zona ultracentrala pune la dispozitia celor interesati cea mai generoasa oferta. Garsonierele si apartamentele renovate si complet utilate din zona Universitatii, Unirii, Victoriei sau Dorobanti devin astfel alternativa economica de cazare la hotelurile de 4 si 5 stele din centru.

Pentru o zi de cazare in apropiere de cladirea Universitatii din Bucuresti, cei interesati pot plati in medie 40 de euro pentru o garsoniera, in jur de 55 euro pentru un apartament de doua camere si 80 euro pentru unul de 3 camere.

Variante de cazare exista si in zona Unirii, unde proprietarii cer in jur de 30 euro/ zi pentru o garsoniera, dar si in Dorobanti sau Piata Victoriei unde media pentru inchirierea unui apartament de 3 camere, de exemplu, ajunge la 65 euro/ zi. O data cu indepartarea de centru, scad si preturile.

Spre deosebire de cazarea consacrata in hoteluri, principalele atuuri ale cazarii in regim hotelier sunt preturile practicate, faptul ca in aceeasi unitate se pot caza mai multe persoane, dar si facilitatile puse la dispozitie, similare celor lasate acasa.

Sursa: www.wall-street.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co