Imobiliare Valea Prahovei
Interne

Cat costa un hotel in Romania?

Cat costa un hotel in Romania?

Numarul ofertelor de vanzare a hotelurilor si pensiunilor este in crestere in acest inceput de an, atat pe litoral cat si la munte, conform unei analize realizata de imobiliare.ro. Daca in lunile de toamna, in zonele turistice din Romania, existau 70-80 de hoteluri si pensiuni scoase la vanzare prin intermediul portalului, in prezent, numarul acestora este cu 30% mai mare.

Numarul unitatilor turistice romanesti scoase la vanzare online a sarit de 100. Peste 80% din oferta totala de hoteluri si pensiuni este concentrata in 5 judete. Brasovul conduce intr-un clasament national dupa numarul de oferte, cumuland 22,7% din oferta totala. Constanta se situeaza pe locul al doilea cu 20,6% din oferta totala. Urmeaza judetele Bihor (15,5%), Prahova (12,4%) si Cluj (11,3%). Celelalte anunturi de vanzare din oferta – sunt distribuite in restul tarii.

Cea mai scumpa unitate scoasa la vanzare in acest moment   este situata in zona Clabucet din Predeal. Este vorba despre un complex hotelier cu acces direct la una din cele mai cunoscute partii din Predeal. Pretul acestui complex se ridica la 6,5 milioane de euro.

Pe locul al doilea in topul celor mai scumpe hoteluri scoase la vanzare in acest moment, se afla o unitate de 4 stele situata in zona Buna Ziua din Cluj-Napoca. Pretul solicitat in acest caz este de 5,6 milioane de euro.

Tot in Cluj, de data aceasta insa in centrul orasului, langa Parcul Central si Piata Mihai Viteazul este scoasa la vanzare o cladire istorica din secolul XIX ce functioneaza ca hotel de trei stele pentru 4,8 milioane de euro.

La polul opus, o cabana din lemn din Lunca Bradului, judetul Mures, la 20 de km de Toplita, este scoasa la vanzare pentru 11.000 de euro. Cabana are trei camere, bucatarie utilata si curte cu doua locuri de parcare, fiind o optiune pentru o iesire in familie sau un grup restrans de prieteni.

Sursa: www.9am.ro

Targul National Imobiliar (TNI)
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co