Imobiliare Valea Prahovei
Articole

Cât de mult își doresc românii o vacanță de Valentine’s Day?

La început de an se înregistrează o creștere a rezervărilor pe city break-uri în cele mai romantice orașe ale Europei, precum și în orașele cunoscute pentru varietatea și multitudinea magazinelor marilor designeri de modă, scrie Dailybusiness.ro.

Interesul pentru astfel de vacanțe crește în această perioadă cu 15-20% față de o perioadă normală din an, fără evenimente speciale. Motivele sunt Valentine’s Day (14 februarie) și shoppingul în perioada reducerilor care debutează la mijlocul lui ianuarie.

„Cei mai mulți dintre turiști solicită city break-uri încă din prima săptămână a anului pentru călătorii de Ziua Îndrăgostiților. Același obicei a fost format în ultimii ani și pentru city break-uri de shopping, în marile capitale europene. La mare căutare în 2015 sunt și sejururile în Dubai, unde în perioada ianuarie – februarie se desfășoară cel mai mare Festival de shopping. Produse ale brandurilor internaționale de lux pot fi achiziționate la prețuri reduse în această perioadă”, spune Elena Anghel, director executiv Prestige Tours.

couple_dinner2 (1)

Cele mai căutate destinații pentru Valentine’s Day sunt Verona, Paris, Barcelona, Roma, iar de anul acesta în topul orașelor preferate de turiștii români este și Florența, noutatea lui 2015. ”Am avut multe solicitări pentru perioada 13-15 februarie, prin urmare am pregătit pachete speciale pentru a răspunde dorinței turiștilor. Tarifele pornesc de la 240 de euro, pentru două nopți de cazare cu mic dejun inclus la un hotel de trei stele, bilete de avion, întâmpinarea cu șampanie și buchet de flori”, spune Elena Anghel.

În medie, valoarea unui pachet de Valentine’s Day este de 275 de euro de persoană. Cele mai ieftine oferte pornesc de la 228 de euro pentru un sejur la Roma și pot ajunge la 355 de euro, în cazul Parisului. ”Ne așteptăm la o creștere de 20% a sejururilor vândute anul acesta de Valentine’s Day față de perioada similară a anului 2014”, declară Elena Anghel.

Cel mai scump pachet de Valentine’s Day vândut până în prezent a costat 5.000 euro, iar pentru o destinație de shopping a fost de 2.000 euro de persoană, cu cazare la 5 stele.

Sursa: Dailybusiness.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co