Articole

Cât îi costă pe români vacanța de Paște?

Pentru vacanța de Paște, românii oscilează între destinațiile religioase și cele de shopping, scrie Dailybusiness.ro. Astfel, în timp ce o parte dintre ei merg în vacanțe de Paște în străinătate, fiind atrași de semnificația religioasă a unor destinații precum Roma, Atena sau Ierusalim, alții aleg shoppingul și distracția în cluburile din Dubai sau Amsterdam, potrivit unui studiu al Vola.ro, cel mai mare portal de turism din Romania.

Roma este una dintre cele mai populare destinații de Paște pentru români, din mai multe motive: turiștii pot vizita atât celebrele biserici catolice, dar și foarte multe lăcașuri de cult ortodoxe. În același timp, în capitala Italiei trăiește o importantă comunitate de români, iar Paștele este momentul cel mai potrivit pentru reunirea familiilor. Un city break de Paște la Roma pornește de la 337 euro de persoană și include bilet de avion, 3 nopți de cazare cu mic dejun și asigurare medicală.

La rândul său, Atena are avantajul de a fi o destinație dintr-o țară ortodoxă, prin urmare turiștii români regăsesc aici o parte din tradițiile de acasă, inclusiv mesele cu friptură de miel și ouă roșii. Costul pachetului turistic, în care intră biletul de avion, 3 nopți la hotel cu mic dejun și asigurare medicală, ajunge la aproximativ 440 de euro de persoană.

boat

În această perioadă, crește foarte mult și cererea pentru zboruri către Tel Aviv, de unde se poate ajunge într-o oră, cu mașina, la Ierusalim. În timpul sărbătorilor pascale, un bilet de avion dus-întors spre Tel Aviv costă aproximativ 200 euro.

Dar din ce în ce mai mulți români aleg să profite de zilele libere pentru o călătorie în care să se distreze. Chiar dacă o vacanță în Dubai costă de Paște de la 680 euro, incluzând bilet de avion, 7 nopți de cazare și asigurare medicală, destinația este una dintre cele mai cerute de români.

O altă destinație solicitată de Paște, Amsterdam, este populară, în general, printre turiștii nonconformiști și dornici de distracție. Un city break la jumătatea lunii aprilie costă aproximativ 410 euro de persoană. Pachetul include biletul de avion, 3 nopți de cazare și asigurare medicală.

Însă Paștele scumpește atât city break-urile, cât și vacanțele. De exemplu pentru Dubai și Amsterdam tarifele sunt cu aproape 170% mai mari decât în altă perioadă a anului. În pofida acestor scumpiri, cele două orașe se află în topul celor mai cerute destinații pentru sărbătorile pascale și înregistrează o creștere a vânzărilor de peste 35%.
Cei mai multi turiști preferă să plece doar 4 zile, de aceea optează pentru un city break. În general, se pleacă în Vinerea Mare, iar întoarcerea este programată în a doua zi de Paște, situație care înseamnă pentru cei mai mulți turiști maximum o zi de concediu.

Pentru a petrece Paștele în afara țării, românii sunt dispuși să aloce un buget mai mare decât pentru o vacanță obișnuită, având în vedere că aproximativ 40% dintre vânzările de pachete turistice pentru Paște se concentrează pe cele 4 destinații enumerate mai sus – Roma, Atena, Dubai și Amsterdam – unde prețul mediu de achiziție al unui pachet este de 470 euro.

Sursa: Dailybusiness.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co