Articole

La ce este Bucureștiul pe primul loc în Europa?

USA Today a publicat săptămâna trecută un top al celor mai ieftine orașe de vizitat din Europa, iar Capitala României se situează pe primul loc, scrie DailyBusiness.ro.

Unde poți să mergi pentru a te bucura cât mai mult de puterea dolarului? – este întrebarea pe care și-a pus-o autoarea articolului. Iar răspunsul se află la noi în țară.

Clasamentul publicat de USA Today are la bază un index realizat în fiecare an de PriceofTravel.com. Acesta prezintă costurile turiștilor care vizitează cele mai ieftine orașe din Europa, ce includ cazarea la un hotel de trei stele dintr-o zonă centrală, două călătorii cu taxi/zi, intrarea la un muzeu precum și trei mese și trei băuturi pe zi.
Bucureștiul s-a situat pe primul loc, cu un cost de 43,8 dolari/zi. “Pentru a descoperi extremele culturale și politice intrigante ale istoriei României, vizitează Palatul Parlamentului, Muzeul Satului și Palatul Cotroceni, unde vei avea câte o experiență diferită”, mai spune autoarea articolului.

bucharest (1)

Pe locul doi se află Capitala Bulgariei, Sofia, cu un cost de 44,71 dolari/zi. Podiumul celor mai ieftine orașe europene pentru turiștii americani este completat de Kiev, Capitala Ucrainei, cu un cost de 46,35 de dolari/zi.
De asemenea, clasamentul este completat mai departe de orașele Cesky Krumlov, Cehia (49,10 dolari/zi), Sarajevo, Bosnia Herțegovina (50 dolari/zi), St. Petersburg, Rusia (50,48 dolari/zi), Budapesta, Ungaria (51,06 dolari/zi), Cracovia, Polonia (52,36 dolari/zi), Belgrad, Sofia (53,52 dolari/zi), Split, Croatia (62,08 dolari/zi), Zagreb, Croația (64,92 dolari/zi), Vilnius, Lituania (65,88 dolari/zi), Bratislava, Slovacia (68,39 dolari/zi), Ibsula Santorini, Grecia (69,49 dolari/zi), Riga, Letonia (69,94 dolari/zi).

Sursa: Dailybusiness.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co