Articole

Câți călători au ales avionul ca mijloc de transport?

Traficul aerian a crescut în 2014, atingând chiar noi recorduri față de anul trecut, potrivit datelor Organizației Aviației Civile Internaționale (OACI), scrie Wall-Street.ro. Astfel, au fost înregistrate 33 de milioane de zboruri, cu aproximativ un milion mai mult decât anul trecut. La capitolul pasageri, creșterea a fost de circa 5% în comparație cu 2013, 3,2 miliarde de persoane alegând avionul ca mijloc de transport.

La orizontul lui 2030, se estimează că peste 6,4 miliarde de călători se vor deplasa cu avionul, potrivit prognozelor actuale ale OACI.

avion ok

Gradul de umplere a avioanelor a rămas „relativ stabil”, la 79,5% în 2014, în comparație cu 2013, în pofida unei creșteri de 5,7% a ofertei de transport aerian, potrivit OACI. Transportatorii nord-americani sunt cei care au obținut cel mai mare grad de umplere, cu 83,5%, urmați de cei din Europa, cu 80,4%. De asemenea, revenirea comerțului internațional a permis transportului aerian de mărfuri să progreseze cu 4,6% în 2014, adică o creștere evidentă în comparație cu cea de 0,4% înregistrată în 2013.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Most Popular

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co