Interne

Câți străini ne-au vizitat țara?

România este tot mai atractivă pentru turiștii străini, scrie Wall-Street.ro. Astfel, peste 1,9 milioane de străini ne-au vizitat țara în 2014, după o creștere cu 11,5% față de 2013.

România a fost clasată, de Lonely Planet, pe locul 9 în lume în topul celor mai atractive destinații pentru vacanță în 2015. Totodată, și turismul intern a crescut cu 5,3%, de la 6,2 milioane de turiști în 2013, la peste 6,5 milioane în 2014. La nivel general, sosirile înregistrate în structurile de primire turistică în anul 2014 au însumat peste 8,4 milioane, în creștere cu 6,6% față de cele din anul 2013. Înnoptările înregistrate în structurile de primire turistică în anul 2014 au însumat peste 20 de milioane, în creștere cu 4,8% față de cele din anul 2013.

LogoRomaniaTourism

„Rezultatele publicate de către INS confirmă eforturile pe care le-am depus în perioada mandatului meu ca ministru al IMM-urilor, Mediului de Afaceri și Turismului. Este o creștere importanța și estimez că odată cu introducerea de la începutul acestui an a TVA-ului redus în turism (9%), creșterea în acest an să atingă cel puțin 15% în rândul turiștilor străini și 10% în rândul turiștilor români. Pe de altă parte, îmi exprim îngrijorarea asupra faptului că Legea Voucherelor de Vacanță încă nu este operațională și, deși, întreaga industrie de turism cere implementarea voucherelor pentru a putea susține turismul românesc încă din sezonul de primavară/vară, Autoritatea Națională de Turism nu întreprinde nicio măsură pentru remedierea acestei situații”, a declarat Florin Jianu, fost ministru delegat pentru IMM-uri și Turism.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co