Interne

Căutarea de sine, sub semnul tradiţiei

Căutarea de sine, sub semnul tradiţiei

Muzeul Ţăranului Român găzduieşte, în perioada sărbătorilor de Paşte, o expoziţie de icoane pe sticlă semnată Irina Tapalagă. Expoziţia aduce tehnica picturii pe sticlă în modernitate şi urmăreşte traseul spiritual al autoarei, un traseu al căutării de sine prin artă.

Irina Tapalagă pictează icoane pe sticlă de mai bine de 20 de ani. Este o pasiune pe care a căutat să o urmeze chiar şi atunci când timpul nu îi permitea. Colecţia sa de icoane este, pe lângă o încercare de a perpetua o tradiţie cunoscută, un fel de jurnal al autoarei, un discurs despre regăsirea sinelui prin artă.

Irina Tapalagă a absolvit Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu”, secţia Muzeologie. După câteva expoziţii de piese vestimentare în ţară, a plecat în Normandia pentru o perioada de trei ani, unde a participat cu icoane pe sticlă la diverse târguri şi expoziţii. Întoarcerea în ţară a fost marcată de debutul unei cariere în publicitate pe care o continuă şi astăzi cu succes. Expoziţia va putea fi vizitată la Sala Foaier până pe 22 aprilie, de marţi până duminică, între orele 10.00 şi 18.00.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co