Interne

Cea mai colorată stradă din București

mediafax.ro

Începând de joi, 10 iulie, bucureştenii se pot plimba pe cea mai colorată stradă din oraş – Xenofon. Această străduță urcă spre Dealul Filaret şi a fost transformată radical, după ce a fost pictată în culori vii.

Xenofon are o vechime de aproximativ 200 de ani și peste 70 de trepte, dar cel mai important de știut este că duce la cel mai înalt punct din Capitală. Ideea amenajării străzii aparține Initiative, agenția de media a grupului Lowe România, potrivit getlokal.ro.

„Prin București la scară vrem să aducem o parte din simbolistica capitalei pe această stradă, de altfel singura în trepte din București. Într-adevăr mai există alte calupuri/pasaje de trepte în Capitală, dar niciunul dintre acestea nu are statutul de stradă. Culorile evocă o stare de spirit optimistă, creativă, în ton cu efervescența specifică orașului modern”, a declarat Adriana Ciobanu – Senior Media Planner pentru getlokal.ro.

„Este pentru prima oară când Initiative se implică într-un proiect precum București la scară, dar în sine proiectul reprezintă o premieră prin pictarea unei strazi in trepte”, a mai spus Adriana Ciobanu.

Pictura a fost realizată de artista plastică Eva Radu. Treptele care unesc Dealul Filaret și Hotel Carol Park sunt acum pictate cu opt dintre cele mai importante edificii culturale şi istorice ale Bucureştiului: Ateneul Român, Arcul de Triumf, Mausoleul din Parcul Carol, Casa Poporului, Muzeul Naţional de Artă, Muzeul Ţăranului Român, Teatrul Naţional şi Opera Naţională.

Desene complexe au mai apărut pe ziduri din București, fie că vorbim de picturi tradiționale, fie de grafitti. Astfel, calcanul unei case se transformă dintr-un perete inestetic într-o pânză pe care artiștii își aștern operele neobișnuite. Calcanele pictate aduc o pată de culoare în zonele în care se află, ieșind din monotonoia cromatică a orașului.

Sursă articol: www.B365.ro
sursă foto: mediafax.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co