Interne

Cea mai ieftina destinatie turistica europeana

Cea mai ieftina destinatie turistica europeana

Poate va intrebati care este cea mai ieftina destinatie europeana. Va dam cateva indicii: Este un oras-capitala, situat la poalele muntelui Vitosa, unul dintre cele mai mari orase din Peninsula Balcanica; reconstruit dupa cel de-al doilea Razboi mondial, modernizat mai ales in ultimii 10 ani. Da ati ghicit, vorbim despre orasul Sofia, care a devenit Capitala Bulgariei pe 3 aprilie 1879. Deviza orasului, inscrisa pe blazonul oficial, este: “Creste, dar nu imbatraneste niciodata”!

Anul trecut, capitala Bulgariei,Sofia, era situata pe primul loc intr-un top al celor mai ieftine destinatii turistice europene realizat de conform priceoftravel.com, si citat de Deutsche Welle. “Cel mai ieftin oras turistic din Europa, devine mai popular cu fiecare an, partial datorita preturilor mici la aproape orice, insa pozitia sa izolata va fi in continuare o problema pentru majoritatea turistilor ocazionali’, nota site-ul citat.

Topul a inclus 40 de orase, iar clasamentul a fost realizat pe baza preturilor pentru hotelurile ieftine si bune, transport, mancare, bautura si atractii turistice. S-a concluzionat ca o zi la Sofia il costa pe un turist, in medie, circa 20,75 de dolari, in timp ce la Bucuresti, care a ocupat pozitia a treia in respectivul top, indexul a fost stabilit la 28,30 de dolari pe zi.

Tot anul trecut, Sofia s-a clasat prima in topul celor mai ieftine orase europene pentru turistii din Statele Unite, potrivit Novinite. Topul a fost facut pe baza unui index de calatorii care a tinut cont de ratele de schimb valutar, de taxele de hotel, de pretul unei pizza, a unei calatorii cu taxiul, si a unui martini sec!

Sursa: EVZ.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co