Articole

Cele mai CALDE zone de pe planetă – VIDEO

Cele mai CALDE zone de pe planetă – VIDEO

Dacă mergi cu maşina 40 de km în sud spre Tripoli, ajungi la Al-Aziziyah, unde, pe 13 septembrie 1922, a fost înregistrată cea mai mare temperatură din lume: 57.8°C. Oraşul se află la mai puţin de o oră depărtare de Marea Mediterană şi nu exista nici o reţea feroviară, aşa că trebuie să prindeţi autobuzul. Condiţiile de viaţă sunt simple, iar costul vieţii este ieftin. Mai sunt şi alte locuri… la fel de fierbinţi… pe planetă.

La Dallol, în Depresiunea Denakil,Africase afundă la o adâncime de 116 m sub nivelul mării, iar temperatura zboară cu o viteză uimitoare în termometre. Această zonă a fost denumită de către National Geographic „drept cel mai crunt loc de trăit de pe suprafaţa Terrei”. Dallol are, în medie, cea mai mare temperatură din lume: 34.4°C. Temperaturi mai rezonabile se înregistrează în perioada noiembrie-martie, când vă puteţi planifica o călătorie.

Dasht-e Lut, Libia… În 2004 şi 2005, acest platou deşertic a înregistrat temperatura anuală record, spargând bariera de 70°C. Alături de căldură,  Dasht-e Lut se bate cu Deşertul Atacama din Chile pentru titulatura de „cel mai uscat loc din lume” şi, pe suprafaţa unei mari zone a platoului, nu supravietuieşte nici o creatură, nici măcar bacteriile. Estul deşertului are potenţial de destinaţie turistică, mai ales graţie dunelor de nisip sculptate, ce ating şi înălţimi de 500 de metri.

Death Valley, SUA… „Valea Morţii” dinCaliforniaa înregistrat a doua cea mai mare temperatură din lume, atingând 56.7°C. În timpul verii, media este de 47°C, acesta fiind cel mai uscat loc de pe teritoriul Statelor Unite ale Americii.

Încoronat de către Organizaţia Meteorologică Internaţională drept „cel mai fierbinte oraş de pe planetă”, Bangkokul are o temperatura medie anuală a aerului de 28°C. Lunile martie, aprilie şi mai sunt cele mai calde, când oraşul plin de ceaţă şi fum pare nelocuibil, cu o temperatură de 34°C şi o umiditate de 90%. Oraşul este mai rece doar în decembrie (în jur de 31 de grade), însă umiditatea rămâne crescută, făcând dinBangkok, un oraş atât de frumos, unul aprope insuportabil.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co