Imobiliare Valea Prahovei
Articole

Cele mai RECI locuri de pe pământ – VIDEO

Cele mai RECI locuri de pe pământ – VIDEO

Pe 21 iulie 1983 a fost înregistrată cea mai scăzută temperatură de pe planetă, -89°C, scrie Lonely Planet. S-a întâmplat, bineînţeles, înAntarctica.

Localizată în apropierea Polului Sud Geomagnetic, la impresionanta înălţime de aproximativ 3.500 de metri deasupra nivelului mării, staţia de cercetare rusească de la Vostok este întotdeauna rece, însă niciodată nu depăşeşte recordul de acum 28 de ani. Pe 21 iulie 1983 a fost înregistrată cea mai scăzută temperatura de pe planetă, -89.2°C, scrie Lonely Planet.

Potrivit iaato.org, din 2003, ruşii au abandonat staţia Vostok, deoarece nu aveau destul combustibil pentru a o păstra caldă.

Baza de cercetareEurekadinCanada, aflată în nordul Insulei Ellesmere, este deseori numită „cel mai rece loc de planetă”. Această staţie a fost pusă în funcţiune ca şi staţie meteorologică în 1947. Temperatura medie anuală este în jur de -20°C. Iarna, temperatura scade până aproape de -40°C.

Situat în Republica Yakutia, la 350 de kilometri depărtare de Cercul Arctic, satul Oymyakon a rămas, parcă, îngheţat la -71.2°C, din 1926, când a înregistrat cea mai scăzută temperatură din emisfera nordică. În Yakutia, nordul Rusiei, şi oamenii, şi animalele s-au adaptat la temperaturile extreme. Sania trasă de câini sau de reni e singurul mijloc de transport, iar carnea congelată e alimentul de bază.

Denalisau Muntele McKinley, cel mai înalt vârf din America de Nord, a fost considerat foarte mult timp cel mai rece munte de pe pământ, temperatura aerului coborând în timpul iernii până la  -40°C.

Aşezat în stepa mongoleză, la aproximativ 1300 metri peste nivelul mării,Ulan Batora fost adesea descris drept cea mai rece capitală din lume. În ianuarie, temperatura aerului creşte foarte rar peste -16°C. Cu toate acestea, există foarte multe locuri unde te poţi feri de frig. Încercaţi să vă îndreptaţi către cea mai impresionantă colecţie de muzee. Capitala se mai încălzeşte şi în timpul Festivalului Nadaam, când mongolezii îşi sărbătoresc moştenirea naţională.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co