Articole

Cele mai ciudate plaje din lume – VIDEO

Cele mai ciudate plaje din lume – VIDEO

Dacă la noi sezonul estival s-a încheiat… în alte părţi abia începe. Indiferent dacă vă place sau nu să mergeţi la mare, cu siguranţă veţi admira cele mai neobişnuite plaje din lume.

Plaja cu Nisipul Verde, cunoscută şi sub denumirea de Plaja Papakolea, acest colţ de paradis, este situat lângă Punctul Sudic al InsuleiHawaii. Nisipul plajei este bogat în olivină şi un mineral de siliciu care conţine fier şi magneziu şi este numit peridot, atunci când este transformat în bijuterie. În concluzie, această culoare verde este cauzată de o creştere a cristalelor de olivină care se formează în erupţiile vulcanice. Acest decor arid, infertile, este total ciudat.

Plaja Hyams a intrat în Cartea Recordurilor pentru cel mai alb nisip din lume.HyamsBeacheste localizată înNew South Wales(Australia) de-a lungul coastelorJervisBay. Apa este, la rândul său, excepţional de clară şi ideală pentru pescuit, înot, scufundări. Zonele din jurul plajei sunt mai mult pline de tufişuri şi găzduiesc foarte multe animale şi păsări. Plaja Hyams este foarte liniştită şi oarecum retrasă din văzul turiştilor. De la Sydney până pe plajă este un drum de două ore jumătate, cu maşina.

Plaja Kaihalulu se găseşte în partea îndepărtată a capului sudic Ka’uiki, alHanaBay, în Insula Maui. Kaihalulu înseamnă „marea urlătoare”, iar plaja este mai bine cunoscută sub denumirea de Plaja cu Nisipul Roşu. Această plajă vibrantă cu o atingere de negru este, de fapt, dealul cu formă de vulcan care împrejmuieşte golful. Din aceeaşi categorie, a plajelor sângerii, face parte şi Plaja Kokkini Paralia, de pe Insula Santorini, Grecia.

Şi înCaliforniaexistă o plajă ciudată. Dealurile din jurul plajei Pfeiffer dinBig Sur,California, sunt formate din granat. Treptat, roca de pe dealuri s-a erodat, iar nisipul a ajuns pe ţărm, formând o plajă cu nuanţe roz şi violet.

Plaja Sandcut se mândreşte cu o privelişte unică în lume: cascade care cad de-a lungul unor stânci, direct de plajă, şi apoi în apa oceanului. Şi pentru ca imaginea să fie completă, plaja Sandcut oferă, în fiecare dimineaţă, un alt peisaj cutremurător. În lumina difuză, nisipul pare în totalitate negru, deci devine demnă de titlul de… extraterestră!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co