Articole

Cele mai curate ape europene – VIDEO

Cele mai curate ape europene – VIDEO

Graţie politicilor şi acţiunilor pentru reducerea poluării în ape şi de tratare a acestora, adoptate de-a lungul timpului, în prezent, atât apa mării, cât şi apele interioare din Europa, sunt suficient de curate pentru a permite activităţi ca înotul sau scăldatul. Potrivit celui mai recent raport al Agenţiei Europene de Mediu, peste 90% dintre plaje, râuri şi lacuri respectă standardele europene minime la capitolul curăţenie. Rezultatele raportului anual se bazează pe eşantioane prelevate periodic din peste 21.000 de locaţii din zonele de coastă şi din interiorul continentului european. Apa a fost testată pentru identificarea contaminării cu diferiţi poluanţi şi bacterii, precum E.coli. Vă prezentăm un top 10 al celor mai limpezi ape europene… din păcate, Marea Neagră nu este printre fruntaşe.

În fruntea clasamentului este Cipru, unde calitata apei a fost cotată drept excelentă în toate locaţiile. Clima temperat-mediterană, cu veri calde şi uscate şi ierni răcoroase, a făcut din această insulă din Marea Mediterană regiunea perfectă pentru vacanţa de vară.

Croatias-a clasat pe locul secund în top, cu 97,3% dintre ape sigure şi limpezi. Privilegiată de iesirea la Marea Mediterană, cu peste 5.000 km de coastă, Croaţia vine în întâmpinarea turiştilor cu numeroase insule, staţiuni şi porturi de o frumuseţe rară, ce răsar din apă.

Maltaocupă locul trei în clasament, cu 95,4% dintre ape sigure. Situat în centrul Mării Mediterane, arhipelagul îmbina frumuseţea naturală cu mii de ani de istorie. De-a lungul timpului,Maltaa devenit celebră pentru apele cristaline, golfurile stâncoase şi peşterile subacvatice. Climatul optim şi aerul proaspăt atrage an de an mii de turişti.

94.2% dintre regiunile cu apă din Grecia sunt în perfectă siguranţă pentru localnici şi turişti, potrivit studiului. Grecia deţine un litoral de 13.676 km la Marea Egee, Ionică şi Mediterană, care deţin la rândul lor aproximativ 3.000 de insule. Cele mai importante sunt Creta, Rodos şiCorfu.

Cu 90.1% dintre ape tocmai bune pentru înot şi relaxare, Irlanda se situează pe locul 5 în top. Iar zonele întinse de apă nu sunt deloc puţine, insula Irlanda fiind complet înconjurată de OceanulAtlantic. Totodată, centrul ţării este traversat de o multitudine de râuri şi lacuri, printre care şiShannon, cel mai lung râu din Irlanda.

Vecinii noştri au reuşit să se claseze pe locul 6, cu 85.1% dintre ape în care turiştii se pot bălăci cu încredere.

Peste 83.9% dintre apele din Portugalia sunt curate, potrivit specialiştilor. Frumuseţea locurilor şi calitatea serviciilor turistice au transformat Portugalia într-o destinaţie de succes în toată lumea.

Finlanda intră în top cu 83.8% de zone cu apă curată. Pe timpul verii, dar nu numai, puteţi descoperi în Finlanda câteva dintre miile de lacuri, să pescuiţi, să vă plimbaţi cu barca, dar şi să vizitaţi oraşele finlandeze şi să faceţi excursii în munţi.

În Regatul Unit, 81,7% dintre locaţii au primit calificativul excelent, 96,9% calificativul bine, în timp ce alte 16 nu au primit notă de trecere.

Letonia a primit un procent de 80.9% în ceea ce priveşte siguranţa apelor cu privire la poluare. Letonia reuşeşte să îmbine 500 de km de plajă cu oraşe încărcate de istorie, unde aşezările medievale au lăsat în urmă clădiri în stil baroc şi art nouveau. Astfel, vara te poţi bucura de apele curate şi aerul proaspăt, dar şi de festivaluri culturale organizate de localnici.

Targul National Imobiliar
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co