Externe

Cele mai frumoase orase la inaltime

Cele mai frumoase orase la inaltime

In continuare va prezentam cele mai frumoase orase la inaltime. Acestea au fost construite acolo unde nici imaginatia nu te poate duce: in varf de stanca. Daca aveti sansa sa le vedeti, nu o ratati pentru ca veti pierde ceva spectaculos.
Ronda, Bonifacio, Castellfolit de la Roca, Santorini si Manarola suntp 5 oarase construite la inaltime, pe stanci. Sunt printer cele mai spectaculoase asezari umane.
Aflata intr-o zona foarte muntoasa la 750 metri altitudine fata de nivelul marii, Ronda este un oras aflat pe un pisc in provincia spaniola Malaga.
„El Tajo”, un canion adanc de 100 de metri, separa orasul vechi de cel nou, lasand impresica ca unele case si cladiri pe „marginea abisului”. Se poate circula dintr-o zona a orasului in alta pentru ca cele doua jumatati sunt conectate de trei poduri, fiecare construit in epoci diferite: romana, maura si din secolul al 18-lea, scrie Oddee.com.
Bonifacio (Corsica) este cea mai mare comunitate de pe insula si se afla in zona de sud. Aceasta citadela fragila este asezata la 70 de metri deasupra marii si este incercata mereu de vantul puternic si de valurile Mediteranei. Obisnuia sa fie un paradis al marinarilor, insa acum este un port dragut pentru iahturile scumpe din intreaga lume.
Castellfollit de al Roca din Spania, regiunea Catalonia, este orasul aflat la intersectia raurilor Fluvia si Toronell si se ridica pe un pisc stancos.
Piscul este inalt de 50 metri si are un kilometru lungime, si a fost format de doua rauri de lava. El este cel mai mic oras din provincie.
Aflat la 200 de km S-E de Grecia teritoriala, arhipelagul Santorini este ceea ce a mai ramas in urma exploziei vulcanice care a distrus asezarile timpurii aflate pe singura insula existenta atunci. Santorini se remarca prin frumusetea sa si prin viata de noapte, fiind unul din cele mai vizitate locuri din Europa.
Aflat in Liguria, Manarola este cu siguranta unul din cele mai bine pozitionate orase din Italia.
Este greu de spus cat de vechi este acest oras, desi s-au descoperit insemnari ale romanior despre acest loc si productia de vin de aici. Tot ce putem spune este ca orasul este o bijuterie.
Sursa: http://www.9am.ro

1 Comment

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co