Imobiliare Valea Prahovei
Articole

Cele mai mari aeroporturi din lume – TOP 5

Haneda Airport Tokyo – 64 milioane pasageri


Tokyo International Airport, situat în Ota, la 14 kilometri sud de Tokyo, a raportat anul trecut o creştere de 3,4% faţă de 2009, la 64 de milioane de pasageri, fiind al cincilea mare aeroport din lume. Cu toate că Haneda a fost principalul aeroport în regiunea Tokyo, în prezent împarte activitatea cu Narita International Airport. Haneda primeşte toate zborurile naţionale, în timp ce Narita operează majoritatea zborurilor internaţionale. Aeroportul este hub-ul principal al Japan Airlines (Terminal 1) şi All Nippon Airways (Terminal 2), precum şi Hokkaido International Airlines, Skymark Airlines, Skynet Asia Airways, StarFlyer. Tokyo International Airport ar putea face faţă unui trafic de 90 de milioane de pasageri anual.

Heathrow Airport London – 65 milioane pasageri


Aeroportul Heathrow a înregistrat o scădere de 0,2%, la 65,9 milioane de persoane, şi a căzut pe locul patru, din cauza problemelor economice din Marea Britanie şi a anulărilor de călătorii, din cauza erupţiei vulcanice din Islanda. Heathrow este hub-ul principal al BMI şi British Airways, fiind şi o bază pentru Virgin Atlantic Airways. Aeroportul este situat la 22 kilometri la vest de Londra.

O’Hare Airport Chicago – 66 milioane pasageri


O’Hare International Airport este al treilea cel mai aglomerat din lume cu 66,6 milioane de pasageri, în creştere cu 3,3% faţă de 2009. Aeroportul este al doilea cel mai mare din lume, după numărul de avioane care aterizează şi decolează. Chicago O’Hare International Airport este cunoscut şi ca O’Hare Airport, O’Hare Field, sau O’Hare. Aeroportul este situat la 27 kilometri nord-vest de Chicago, Illinois, Statele Unite. O’Hare este hub-ul American Airlines, fiind al doilea mare hub din America, după George Bush Intercontinental Airport Houston.

Beijing International Airport – 73 milioane pasageri


Beijing Capital International Airport a cunoscut o creştere spectaculoasă în 2010, de 13% faţă de 2009, înregistrând un număr de peste 73,8 milioane pasageri. În urmă cu cinci ani, aeroportul din Beijing se afla pe locul cinci în lume, cu 41 de milioane de pasageri. Aeroportul din Beijing a devansat anul trecut Heathrow din Londra şi a urcat pe locul al doilea în lume, în funcţie de numărul de pasageri, reducând totodată distanţa faţă de liderul pieţei, Atlanta. Beijing Capital International este cel mai mare aeroport din China şi este situat la 32 de kilometri la nord de oraşul cu acelaşi nume. Aeroportul a înregistrat peste 488.000 de avioane (decolări şi aterizări), fiind singurul din Asia în Top 30 cele mai aglomerate din lume. Beijing Capital International Airport este hub-ul principal al Air China. Alte companii sunt Hainan şi China Southern Airlines. În 2008, Beijing Capital a adăugat Terminalul 3, al doilea mare terminal din lume după cel din Dubai International Airport, fiind a treia cea mai mare clădire din lume.

Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport – 89 milioane pasageri


Hartsfield–Jackson Atlanta International Airport, cunoscut şi sub denumirea de Atlanta Airport, Hartsfield Airport şi Hartsfield–Jackson, rămâne cel mai aglomerat aeroport din lume, cu un trafic de 89,3 milioane de persoane. Anul trecut, numărul de pasageri a crescut cu 1,5% faţă de 2009. Atlanta Airport este situat la 11 kilometri în sudul districtului Atlanta, Georgia, Statele Unite. Hartsfield a devenit cel mai aglomerat aeroport dupa numărul de pasageri, dar şi aeronave care decolează şi aterizează, în anul 1999 înregistrând peste 88 de milioane de persoane anual (240.000 de pasageri pe zi, 970.000 de zboruri). Aeroportul este hub-ul companiilor AirTran Airways, Delta Air Lines, Delta Connection partner Atlantic Southeast Airlines. Hub-ul aerian al Delta este cel mai mare din lume. Hartsfield are 195 de porţi de îmbarcare, din care 186 internaţionale.

sursa: wall-street.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co