Articole

Află cât de bine se plăteşte şi ce trebuie să faci ca să te angajezi pe un vas de croazieră

Odată cu apropierea sezonului estival, site-urile de recrutare abundă de anunţuri de angajare pe vase de croazieră. Iar domeniul este, de ani de zile, alternativa la muncile sezoniere în agricultură în Spania sau Germania, pentru românii care vor să lucreze în străinătate. Legat de condiţiile de muncă şi de câştiguri, părerile sunt împărţite: dacă unii consideră că salariile sunt suficiente şi sunt încântaţi că vizitează lumea, alţii spun că munca este dintre cele mai obositoare şi că nu ai timp să vezi mai nimic în oraşele în care vasele acostează.


În prezent, pe Internet găseşti mii de anunţuri cu recrutări pentru munca pe vase de croazieră. Şi nu doar pentru chelneri sau bucătari, după cum s-ar crede. Pe un vas de croazieră se poate face aproape orice, de la personal care să lucreze la bucătărie sau care să servească turiştii, până la fotografi, instructori de fitness sau persoane pentru entertainment.


Salariile sunt cuprinse între 800 şi 1.500 de euro

Salariile, în general, nu depăşesc 1.500 de euro, dar, având în vedere că nu plăteşti cazarea şi masa, banii îţi rămân integral. De banii ăştia trebuie să munceşti însă şi până la 12 ore pe zi, şase zile pe săptămână.

„O modalitate extraordinară de a vedea lumea şi de a câştiga un salariu din muncă decentă”, explică Nicolae G., pentru site-ul de recrutare Tjobs. Nicolae a lucrat, anul trecut, ca tehnician de spectacole pe o cursă navală Marea Mediterană – Oceanul Atlantic – Insulele Caraibe. O „experienţă de neuitat”, cum îi place lui să spună, care l-a plimbat prin unele dintre cele mai cunoscute porturi şi ţări din lume: Napoli, Florenta, Monte Carlo, Cannes, Barcelona, Veneţia, Istanbul, Croaţia, Jamaica, Bahamas, Insulele Virgine sau Mexico. Programul său de lucru se desfăşura în totalitate noaptea, ziua putând să viziteze toate porturile în care vasul său acosta. A reuşit astfel să se bucure de tururile ghidate gratuite oferite de companie. S-a plimbat prin locuri în care nu visa să ajungă vreodată şi şi-a făcut prieteni din toate colţurile lumii, de care îl leagă amintiri plăcute şi aventuri de neuitat.

Printre poziţiile disponibile în present, se numără recepţie spa, acupunctura, masaj, servicii de infrumuseţare manichiură/coafor, servicii de curăţenie, servicii de întreţinere şi reparaţii. Se mai caută, totodată, instructori de aerobic şi fitness, recepţioneri, cameriste, stewardese pentru restaurant, barmani, chelneri, bucătari şi ajutoare de bucătari. Salariile se încadrează între 600 şi 1.500 de euro, în funcţie de postul ocupat.

Dacă vrei să te angajezi pe vas, ai posibilitatea de a merge fie în călătorii pe ocean, fie în croaziere mai scurte, pe fluviile din Europa. De exemplu, liniile de croazieră pe ocean au trasee peste tot în lume, iar durata unui contract este, de obicei, cuprinsă între şase şi zece luni. Cazarea şi masa sunt gratuite, iar unele companii plătesc zilele de concediu sau biletul de avion dus-întors pentru cei care vor să plece acasă în perioada concediului.

Cum îţi găsesti job pe un vas de croazieră?


Pentru a avea cât mai multe şanse de angajare, CV-ul depus trebuie să fie însoţit de copii după diplome, calificări sau referinţe, care să ateste pregătirea profesională. Este necesar, de asemenea, şi un certificat de absolvire a unui curs pentru siguranţa pasagerilor.

Acte necesare:

– copii după diplomele sau certificatele de studii
– certificat de absolvire a unui curs pentru siguranţa pasagerilor
– cel puţin o referinţă din partea unui angajator
– copie dupa paşaport
– cazier judiciar

Anunţuri de joburi pe vasele de croaziera poţi găsi pe:

www.tjobs.ro
www.globaljobexperience.ro
www.workexperience.ro
www.ainostri.ro (pentru personal navigant)

sursa: incont.ro

1 Comment

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co