Articole

Cele mai spectaculoase drumuri din lume – FOTO

 

Săpate prin pereţi de stâncă, lungi cât un întreg continent sau chiar bântuite. Acestea sunt câteva dintre cele mai spectaculoase şosele din lume, prezentante într-un top de către publicaţia BusinessInsider.

Tunelul Guoliang din munţii Chinei a luat naştere atunci când locuitorii unui sat izolat de lume s-au hotărât să nu mai aştepte promisiunule autorităţilor pentru un nou drum. Oamenii şi-au luat uneltele şi au cioplit un tunel în stâncă. Munca a durat cinci ani, din 1972 până în 1977, iar astăzi acesta este unul dintre cele mai pitoreşti dar şi periculoase tunele din lume.

 

Katy Freeway din Statele Unite este cea mai lată şosea din lume. Cu 26 de benzi pe anumite porţiuni, autostrada face legătura între stateleCalifornia şiFlorida. Zilnic, peste 220.000 de autovehicule circulă pe aici.

Cu cei 26.000 de kilometri ai săi, Panamericana este cea mai lungă şosea din lume. Drumul care face legătura întreAlaska şiChile străbate 16 ţări de-a lungul celor două Americi.

Cunoscută şi sub numele de „autostrada morţii”, Yungas de pe teritoriul Boliviei face anual între 200 şi 300 de victime. Majoritatea şoferilor îşi pierd viaţa pe serpentinele autostrăzii care traversează Munţii Anzi întreLa Paz şi regiunea Yungas.

Autostrada Tuen Mun din Hong Kong este considerată ca fiind bântuită. Localnicii susţin că multele de accidente care au loc în fiecare an ar fi cauzate de o fantomă care accelerează până când şoferul pierde controlul maşinii.

Autostrada Karakoram este situata la cea mai mare înălţime – 4.800 de metri altitudine – dintre toate autostrazile din lume şi trece prin trei regiuni montane:Himalaya, Karakorams şi Pamirs. Autostrada are o lungime de 500 de mile şi a fost deschisă oficial în anul 1986.


sursa: realitatea.net

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co