Articole

Cele mai spectaculoase drumuri din lume – VIDEO

Cele mai spectaculoase drumuri din lume – VIDEO

Există în lume atât de multe locuri atractive, încât nu ne ajunge o viaţă să le vedem pe toate. Dar contaţi pe noi să vă arătam lucruri pe care poate nu le veţi vedea live niciodată. Iată cinci dintre cele mai spectaculoase drumuri de pe planetă într-un top realizat plecând de la frumuseţea, tradiţia şi utilitatea acestora, scrie publicatia Business Insider.

Tunelul Guoliang, din munţii Chinei, care a fost construit după ce sătenii dintr-o localitate ruptă de lume s-au decis să nu mai aştepte ca drumul să fie făcut de autorităţi şi s-au apucat singuri de lucrare.

Cea mai lată sosea din lume, Katy Freeway, din SUA, ce uneşte California de Florida prin cele 26 de benzi pe care le are în anumite porţiuni, a intrat în clasament datorită numărului de maşini care circulă zi de zi pe aici, aproximativ 220.000.

Drumul Panamericana, care are 26.000 de kilometri şi face legătura între cele două Americi, din Alaska până în Chile, a fost ales în topul jurnaliştilor de la Bussines Insider pe locul trei.

Autostrada Yungas, din Bolivia, oferă peisaje unice în lume, dacă stăm să ne gândim de ce a fost inclusă în top, dar aduce şi moartea a sute de oameni annual, din cauza serpentinelor din munţii Anzi, unele foarte periculoase.

Deschisă circulaţiei în 1986, autostrada Karakoram, construiă la cea mai înaltă altitudine din lume, cu o medie de 4.800 de metri, trece prin Himalaya, Karakorams şi Pamirs, având o lungime de 800 de kilometri.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co