Imobiliare Valea Prahovei
Articole

Cine sunt cei mai cheltuitori turiști din lume?

În orice colţişor al lumii te-ai afla, e aproape imposibil să nu vezi în preajma ta şi un turist australian prietenos, australienii fiind unii dintre cei mai plimbaţi oameni din lume, iar bugetul alocat vacanţelor este cea mai bună dovadă în acest sens, potrivit CNN.

Astfel, australienii sunt cei mai mari amatori de călătorii, cheltuind aproximativ 3.636 de dolari americani pentru o vacanţă, în comparaţie cu bugetul global mediu de 1.895 de dolari americani alocat pentru vacanţe de turiştii de alte naţionalităţi, potrivit ultimului studiu al Visa Global.

Principala destinaţie turistică preferată de australieni este Marea Britanie, aproximativ o treime dintre cei chestionaţi spunând că mai mult ca sigur vor vizita tărâmurile britanice în următorii doi ani.

În ceea ce priveşte cea de-a doua destinaţie preferată pentru petrecerea concediului, peste 25% dintre australieni au ales SUA.

De altfel, la nivel mondial, SUA, Marea Britanie şi Japonia (chiar dacă cutremurul şi tsunamiul din luna martie au afectat serios piaţa turistică locală) ocupă primele trei locuri în preferinţele turiştilor.

Potrivit aceluiaşi studiu, locul doi în topul celor mai cheltuitori turişti le revine locuitorilor din Arabia Saudită, care au cheltuit în medie 3.129 de dolari americani în ultima excursie pe care au făcut-o. În cazul turiştilor saudiţi, destinaţiile de vis sunt Egiptul, Malaezia şi Emiratele Arabe Unite.

sursa: evz.ro

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co