Imobiliare Valea Prahovei
Interne

Cioran tradus în fotografie

Cioran tradus în fotografie

Despre neajunsul de a te fi născut, ne-a vorbit tuturor Emil Cioran şi ne vorbesc în luna decembrie şi cei cinci artişti care au pus umărul la realizarea unui proiect inedit menit să exploreze fotografic gândirea scriitorului. Expoziţia de fotografie găzduită de ICR cuprinde imagini realizate de profesorii şi absolvenţii Şcolii de Poetică Fotografică din Bucureşti.

Fiecărei imagini îi este alăturat un citat din cartea „Despre neajunsul de a te fi născut”. Fiecare dintre artiştii implicaţi în proiect a ales câte şapte citate cărora le-au potrivit fotografii compatibile la nivel estetic. Fotografii au plecat fie de la imagine, căutând textul potrivit, fie de la citat, căutând să îl reprezinte vizual printr-o imagine încărcată de sens. Francisc Mraz, coordonatorul expoziţiei, vorbeşte cu pasiune despre acest demers.

 Asocierile sunt uneori suprinzătoare şi legătura dintre text şi imagine nu este evidentă de la prima vedere. Totuşi nu e nevoie de o educaţie fotografică pentru a aprecia calitatea artistică a lucrărilor expuse. Universul lui Cioran a fost tradus prin diferite tehnici şi fiecare imagine are propria poveste şi propria raţiune pentru a face parte din expoziţie.

 Expoziţia a fost prezentată iniţial la Paris în anul omagial Emil Cioran. Acum poate fi vizitată de bucureşteni şi nu numai la sediul ICR, în perioada 8-27 decembrie. Accesul publicului este liber.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co