Interne

100 de ani de spectacol la Odeon

100 de ani de spectacol la Odeon

Încă de pe vremea când se numea Teatrul Comoedia, Crăciunul a fost o sărbătoare cu dublă încărcătură pentru Teatrul Odeon. Cu atât mai speciale sunt sărbătorile din acest an, căci, în 2011, teatrul aniversează 100 de ani de la primul spectacol jucat pe această scenă.

În această seară, instituţia îşi marchează centenarul printr-un spectacol aniversar inspirat din programul serii inaugurale din 1911.  Astfel, orchestra Universitaria a Universităţii de Muzică din Bucureşti vine cu o interpretare a Uverturii din opera din Tannhäuser de Richard Wagner, care s-a cântat şi la inaugurarea teatrului.

 

Pe 25 decembrie 1911 a fost inaugurat teatrul Comoedia, proiectat de arhitectul Grigore Cherchez. Cele două săli şi tavanul glisant funcţionează şi astăzi ca odinioară, purtând cu sine un veac de istorie a artei dramatice şi mărturia a sute de spectacole şi premiere.

Cu ocazia centenarului, conducerea teatrului a decis să facă o surpriză plăcută şi vârstnicilor. La fiecare spectacol rămas până la Crăciun, Teatrul Odeon oferă 10 locuri gratuite pentru pensionari, locuri care vor fi distribuite în ordinea sosirii la teatru doritorilor.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Most Popular

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co