Imobiliare Valea Prahovei
Interne

Cladiri ciudate

Cladiri ciudate

Cand imaginatia arhitectilor are unda verde, rezultatele sunt fascinante. Iata cateva cladiri, sa le spunem diferite. Acestea nu sunt singurele ciudate, dar cu siguranta sunt impresionante.

O cladire deosebita este Palatul Ideal – Hauterives, Franta

De-a lungul unei perioade de 33 ani, postasul rural Ferdinand Cheval – care nu avea nici o baza in arhitectura – a adunat individual toate pietrele necesare pentru a crea aceasta structura. Incorporand un conglomerat bizar de stiluri arhitecturale inspirate din mitologia hindusa si biblica, precum si din cea algeriana si nord-europeana, si adaugand elemente chinezesti, a terminat in cele din urma acest monument deosebit cu numai un an inainte sa moara in 1924 la varsta de 88 ani.

O alta cladire ciudata este Waldspirale – Darmstadt, Germania

Arhitectul si pictorul vienez Hundertwasser a conceput acest complex fantastic, in forma de U, cu 12 etaje pentru a fi locuit. Structura simuleaza straturile rocilor sedimentare din munti. Dupa finalizare, „Spirala Padurii” are 105 apartamente, 1000 de ferestre in diferite forme, un cafe-bar, o curte interioara cu un lac artificial, plus un acoperis verde impanzit cu elemente botanice, cum ar fi copaci, iarba, arbusti si flori. In prezent serveste ca bloc de locuinte pentru sute de germani norocosi.

Deosebita este si cladirea Eliphante – Cornville, Arizona, SUA

Un exercitiu de arhitectura organica artistica imaginativa, aceasta locuinta a fost construita pe o suprafata de 3 acri in peisajul natural al Arizonei. Este formata din cinci structuri artizanale separate. Principalele incaperi de locuit sunt adapostite in Eliphante si conectate la o zona de meditatie, la galerie de arta, la o gradina cu sculpturi si la un iaz. Materiile prime au fost aduse din desert si integrate in gospodarie impreuna cu piatra si mozaicuri din sticla, lemn, faianta, ipsos si sculpturi metalice, obtinandu-se o casa unica ce traieste si respira in comuniune cu natura.

Hotelul de gheata din Suedia se inscribe si el pe lista celor mai vizitate cladiri, pet imp de iarna. Cu o durata scurta de viata, hoteul de gheata exista doar pentru 4 luni in fiecare an. Raul Torne, aflat in apropiere este saracit de tone de gheata, care sunt apoi folosite impreuna cu mult peste 30.000 de tone de zapada pentru a da forma eterica structurii exterioare, suporturilor centrale, camerelor si suprarealistului bar de gheata. La sfarsitul primaverii, ceea ce ramane este reciclat si stocat pentru refolosire in anul urmator.

Experience Music Project – Seattle, Washington, SUA ultima cladire ciudata prezentata astazi. Criticii s-au referit la ea ca fiind una dintre cele mai urate cladiri din intreaga lume. Desi culorile si texturile sale sunt conflictuale, desi sufera de o criza globala de identitate arhitecturala, acest muzeu ajunge la inimile celor care il viziteaza.

Sursa: turism.bzi.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co