Interne

Lacul Sfanta Ana

Lacul Sfanta Ana

Zapada si multa distractie pe capul colegilor care au fost nevoiti sa petreaca vreo 3 zile la Balvanyos. Pote va ganditi ca nu au avut ce face acolo iarna…dar va veti razgandi, cu siguranta, dupa ce veti vedea materialul pe care ni l-au trimis .

Lacul Sfanta Ana este un lac vulcanic, fiind singurul astfel de lac de pe intreg teritoriul Romaniei. Este situat in masivul Ciomatu, de pe stanga Oltului, in apropiere de Balvanyos. Lacul este asezat pe fundul craterului unui vulcan stins si se afla la o altitudine de 946 m. Lacul isi completeaza apele numai din precipitatii, neavand izvoare. Puritatea apei se apropie de aceea a apei distillate.

Turistii veniti la lacul Sfanta Ana nu au nevoie de prognozele meteorologilor pentru a afla cum va fi vremea, ei avand la indemana o metoda empirica, dar exacta, oferita de muntele vulcanic: cele doua fisuri formate in munte care prevestesc vremea cu precizie de suta la suta.Localnicii stiu ca „Daca emanatiile din fisuri pisca la nas, atunci e semn de furtuna, iar daca nu, ziua va fi insorita, tocmai potrivita pentru drumetii„. Fenomenul are o explicatie stiintifica. In munte se desfasoara inca o activitate post-vulcanica, sensibila la orice schimbare a presiunii atmosferice. Cand presiunea atmosferica scade, gazele, precum bioxidul de carbon si sulful, urca spre suprafata si inunda fisurile cu un miros intepator, semn ca vine ploaia.

Cei mai multi turisti vin vara in zona pentru a admira frumusetea lacului. Asta nu inseamna ca iarna nu ai ce face la Balvanyos.

Lacul Sfanta Ana, este o rezervatie complexa naturala, geologica, floristica si faunistica, fiind legat de Baile Tusnad prin poteci turistice.

1 Comment

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co