Interne

Companiile aeriene au pierdut mii de euro

Companiile aeriene au pierdut mii de euro

Ceata, gerul, conditiile meteo nefa­vorabile care au obligat companiile aeriene sa isi tina la sol avioanele au dus la pierderi de zeci de mii de euro, potrivit estimarilor ZF. In ultimele trei saptamani, pe site-urile celor mai mari doua aeroporturi din tara, Henri Coanda si Aurel Vlaicu din Capitala, figurau zilnic curse anulate.

Companiile aeriene au pierdut mii de euro prin anularea curselor. Atat com­pania Tarom, cat si Air France KLM, Lufthansa, GermanWings si low-costul Wizz Air au anuntat pe site-urile aero­porturilor zboruri anulate. Mai mult, desi au fost zboruri care s-au efectuat, s-au inregistrat intarzieri cauzate si de operatiunile de degivrare, dar si de vizibilitatea redusa.

O companie aeriana poate pierde chiar si 10.000 de euro pe un zbor anulat, daca luam in calcul un pret mediu de 150 de euro per bilet si 70 de pasageri pe calatorie. Doar compania aeriana de stat Tarom avea anulate ieri sapte zboruri, din care doua spre destinatii externe si cinci pe rute interne, potrivit datelor de pe site-ul aero­portului Henri Coanda, la ora 17.

Reprezentantii operatorului de stat au transmis ca din cauza conditiilor meteo zborurile Tarom au „suferit neregularitati”, referindu-se la faptul ca avioanele au aterizat pe alte aeroporturi decat cele de destinatie, au plecat cu intarziere sau au fost anulate.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co