Interne

Complex de gheata de la Balea Lac

Complex de gheata de la Balea Lac

Hotelul de gheaţă de la Bâlea Lac se va transforma, în acest an, într-un complex hotelier. Conceptul va aduce multe surprize turiştilor care vin în zonă. Proiectul este inspirat din ţările nordice.

Iniţiatorii vor adăuga în acest an şi un „frate” mai mic hotelului de gheaţă de la Bâlea Lac. În acest sens va fi ridicată o construcţie de tip molecular, formată din patru încăperi „iglu”. Inedita construcţie va avea 10 camere, un hol central imens şi un bar. Fiecare cameră va fi numită după un gen muzical, iar decorul va conţine note de portativ, instrumente muzicale sau căşti şi microfoane, toate sculptate în gheaţă.

Hotelul de gheaţă de la Bâlea are şi câţiva fraţi peste hotare. Unul dintre ei este Hotelul de gheaţă din Canada. Pentru ridicarea acestuia sunt folosite 15.000 de tone de zăpadă şi 500 de tone de gheaţă.

Primul hotel de gheaţă din lume s-a deschis în 1990, în Suedia. El se mândreşte şi cu statutul de cea mai mare construcţie de acest fel din lume, având o suprafaţă de 600 de metri pătraţi.

În 2000 s-a deschis un astfel de hotel şi în Finlanda. El este cel mai mare din Europa. Temperatura din camere coboară chiar şi sub minus cinci grade Celsius, dar turistii au acces la o zonă încălzită, unde există un şemineu şi unde pot face duş ori saună.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co