Imobiliare Valea Prahovei
Interne

FESTINUL SARMALUTELOR

FESTINUL SARMALUTELOR

O portie zdravana de sarmalute invelite in foi de varza sau foi de vita, tocanita nationala cu mamaliguta, un pahar cu vin de Pietroasele si muzica populara din toate zonele tarii. Asa s-a sarbatorit astazi la Sarata Monteoru ziua nationala a Romaniei de catre patronii pensiunilor buzoiene. Si pentru ca petrecerea sa fie tipic romaneasca, invitatii s-au prins in hora si au dansat pana seara tarziu.
Este invitatia la distractie pe care au lansat-o astazi patronii pensiunilor din judet atat buzoienilor cat si turistilor care au au avut drum prin statiunea Sarata Monteoru. Toti au fost asteptati la un festival gastronomic cu preparate locale şi la o expoziţie realizată de meşteri populari. Ziua Romaniei a fost doar un pretext pentru patronii pensiunilor de a–si etala cele mai imbietoare delicatese pe care le ofera turistilor de pretutindeni.

 

Evenimentul de astazi a fost si o buna ocazie de a lansa pe piata un nou produs turistic: “Drumul Sarmalelor”. Acesta îi urmează altui brand „Nunta Buzoiană”, lansat anul trecut cu aceeaşi ocazie si promovat ulterior la târgurile de turism din ţară.

 

Invitatii si-au umplut ochi farfuriile si au savurat cu mare placere mancarea gatita. Pe multi Buzaul pare sa-i atraga tot mai mult mai ales ca in drum spre casa trec deseori prin judet. Este si cazul domnului Nicu Keles, brailean de origine, care poposeste in fiecare saptamana prin judetul Buzau, pentru ca este un loc de care s-a indragostit.

 

De la eveniment nu au lipsit cârnaţii de Pleşcoi, ţuica de Chiojdu, dar şi vinul de Pietroasele. Mai ales ca la sarmalute cel mai bine se potriveste un vin sec. Cu o singura o conditie, dar foarte importanta: sa fie autentic.

 

Elevii care au participat la „Şcoala de vară a tinerilor meşteşugari” si-au expus lucrările realizate şi au facut demonstraţii de măiestrie la gherghef, la încondeiatul ouălelor sau la confecţionarea de opinci sau împletituri. Nu au lipsit recitalurile ansamblurilor folclorice din judeţ şi expoziţiile meşterilor populari.

 

Rep. Dana Sin//Op. C.Zburlescu

 

Surse ilustratii:

– hard nou/01 dec 2011/pensiune petrecere

 

1 Comment

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co