Stiri

Comunicat presa – Asociatia pentru Promovarea si Dezvolatrea Turismului Prahova

Banner-online-300x250Stimati parteneri,

Cu foarte putine zile inainte de inceperea evenimentului Criteriul primei zapezi – editia a IV-a, programat pentru 23-27 noiembrie 2015, in statiunile montane din judetele Prahova si Brasov, am primit prin telefon raspuns de la Autoritatea Nationala pentru Turism ca NU mai finanteaza niciunul dintre proiectele depuse de noi: Infotripul din perioada 23-27 noiembrie și Conferinta conexa Bursei de turism din 24 noiembrie de la Casino Sinaia.

Avand in vedere ca mare parte din eveniment nu se poate finanta, servicii de transport, cazare si masa pentru 70 de persoane, respectiv conferintele conexe bursei de turism pentru 300 de pers, CU PARERE DE RAU, ne vedem nevoiti sa anulam editia de anul acesta, reprogramand evenimentul pentru 2016 .

Sistemul si procedurile de promovare turistica ale Romaniei sunt depasite si complet nefunctionale in acest moment. Primele noua luni ale anului ni s-a comunicat ca nu sunt fonduri, deci sa nu depunem proiecte, iar in octombrie am fost anuntati ca au fost alocati 400.000 euro pentru promovare si invitati sa depunem rapid proiecte, intrucat se vor finanta.

Totusi, licitatiile s-au anulat „pe banda rulanta”: conferinta FAPT, 12 noiembrie; Forumul de incoming 10 noiembrie, respectiv Criteriul primei zapezi 23-27 noiembrie.

Aceste anulari produc pagube directe participantilor care si-au achitat transportul, hotelurilor care au tinut locurile libere pana in ultima clipa, precum si mari deservicii de imagine Romaniei.

Impreuna cu celelalte asociatii de profil carora le-au fost anulate finantarile, vom face presiuni in presa si la ANT pentru a se regandi intreaga procedura de promovare turistica a Romaniei.

Ne bazam pe sustinerea dumneavoastra!

Adrian Voican
Presedinte APDT Prahova
office@asociatiaturismprahova.ro
www.asociatiaturismprajova.ro
www.visitprahova.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Most Popular

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co