Interne

Sinaia are muzeu

Sinaia are muzeu

Muzeul orasului Sinaia si-a deschis portile, la initiativa administratiei locale. Este vorba despre prima galerie expozițională dedicată exclusiv orașului dar si locuitorilor. Si unde putea fi recreata atmosfera de alatadata daca nu intr-o cladire de patrimoniu? Astfel, muzeul este gazduit de Palatul Florescu-Ştirbei, o cladire ridicata în anul 1875 si care este înscrisa pe listele patrimoniului național. O parte din istoria Perlei Carpatilor a fost recreata si datorita localnicilor cu suflet care au donat piese, o parte dintre ele amintiri de familie. Astfel s-a ajuns la constituirea unei colecții impresionante de obiecte de epocă.
Turistii vor putea admira Salonul aristocratic, dar si pe cel dedicat personalităţilor, sporturilor, cercetaşilor sau cadrului natural şi multe altele. Vor fi organizate si expozitii temporare. Turiștii au acum prilejul să descopere Sinaia dincolo de poveştile cu regi şi regine.
Palatul Ştirbei era înregistrat ca viitor Palat Administrativ al oraşului, in 1930. Pana la revolutie, aici a funcţionat Casa Pionierilor iar mai apoi, o buna perioada, aici a fost sediul Finanţelor Publice.

https://

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co