Articole

Concertele de la Carnegie Hall din New York, difuzate gratuit pe internet

Daca vrei să te bucuri de o muzică de calitate și ești un iubitor al concertelor Carnegie Hall, atunci nu mai este absolut necesar să te deplasezi până la New York, o poți face de acasă, urmărindu-le online.

Celebra sală de concerte a început în această săptămână transmiterea în direct şi gratuit pe internet a spectacolelor sale de muzică clasică, într-o încercare de a atrage mai mulţi spectatori, infomează Mediafax.
Compania franceză Medici TV, care a difuzat deja pe internet numeroase evenimente importante din Europa, din domeniul muzicii clasice, a demarat colaborarea cu celebra sală de concerte Carnegie Hall, care are 2.800 de locuri, cu ocazia unui recital susţinut de mezzosoprana Joyce DiDonato.

Potrivit lui Clive Gillinson, director general şi artistic al Carnegie Hall, există mulţi melomani care nu se pot deplasa până la New York.

„Putem astfel să le arătăm ce facem şi să ne lărgim audienţa între iubitorii de muzică clasică şi de muzică în general”, a declarat Gillinson pentru AFP.

Directorul instituţiei culturale a precizat că spectatorii din sala de concerte nu sunt deranjaţi de camerele video folosite pentru transmiterea pe internet a spectacolelor, pentru că aparatele sunt foarte discrete.
Potrivit lui Hervé Boissière, fondator şi director al Medici TV, serviciul a colaborat cu relativ puţine instituţii americane, dar, în mod paradoxal, 30% dintre utilizatorii săi sunt americani, naţionalitatea cel mai bine reprezentată.

Colaborarea cu Carnegie Hall este foarte importantă, potrivit lui Boissière. „De fiecare dată când veţi vorbi cu muzicienii, vă vor spune că acustica de aici este unică”, a declarat Boissière.

Carnegie-Hall-1 (1)

Potrivit fondatorului Medici TV, utilizatorul mediu al serviciului are 51 de ani. „Ne aflăm încă în linia tradiţională a publicului de muzică clasică”, a declarat Boissière, care speră că transmisiunile de pe internet vor diversifica audienţa.

Medici TV, fondată în 2008, poate fi vizionată şi cu ajutorul unei aplicaţii. Imaginile pot fi văzute în transmisiune directă şi apoi, înregistrate, timp de 90 de zile. Compania vinde şi abonamente care permit accesul la arhivă.

Următoarele concerte care vor fi transmise în direct pe internet de la Carnegie Hall din New York sunt cele ale pianistului rus Daniil Trifonov şi ale violonistei germane Anne-Sophie Mutter.

Opera Metropolitană din New York (The Metropolitan Opera House) a fost prima instituţie culturală de profil care a transmis, începând din 2006, o parte a spectacolelor sale, în direct şi în sistem full HD.

Sursa: Mediafax

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co