Interne

Concurs şi proiecţii de filme în aer liber la Chitila Film Fest – VIDEO

Sfârsitul lunii august le rezervă cinefililor ocazia de a petrece trei seri magice, urmărind producţii cinematografice în aer liber.
  • Chitila Film Fest
 
 

Între 26 si 28 august, va avea loc prima ediţie a Festivalului de Film CHITILA FILM FEST, o competiţie naţională de filme documentare şi scurt metraje de ficţiune şi animaţie, dedicată cinefililor şi regizorilor români.

Evenimentul se va desfăşura în aer liber, lângă Lacul Chitila.

În premieră pentru festivalurile de gen din Europa, filmele înscrise în concurs vor fi proiectate pe un ecran gigant, amplasat chiar pe lacul din Chitila, lângă singura rezervaţie de nuferi din zona de sud a României.

Publicul va putea viziona producţiile din competiţie într-o zonă special amenajată pe malul apei, la baza a trei stejari seculari – simbol al Oraşului Chitila.

Înscrierile la concurs sunt în plină desfăşurare iar producţiile ce vor intra în competiţie vor fi analizate de juriul alcătuit din personalităţi din lumea teatrului şi a cinematografiei precum Mircea Diaconu, Eusebiu Ştefănescu sau Geo Saizescu.

Până în acest moment, în concurs s-au înscris studenţi, absolvenţi ai facultăţilor de profil, precum şi regizori şi oameni din industrie care scot astfel în competiţie producţii din portofoliul propriu.

În primele două seri ale festivalului, vor intra în concurs producţii la categorii precum „Documentar„, „Scurt metraj de animaţie” şi „Scurt metraj de ficţiune„.

În ultima seară a festivalului, pe stadionul din Chitila va avea loc festivitatea de premiere, în cadrul căreia vor susţine concerte ConnectR şi Ştefan Bănică Jr.

Publicul va avea acces gratuit.

În fiecare seară, între orele 19.00 şi 2.30 se va pune la dispoziţie un autobuz care va transporta gratuit vizitatorii de la statia de metrou 1 Mai, până la locaţia unde se desfăşoară Festivalul.

Chitila Film Fest se doreşte a deveni, odată cu ediţiile viitoare, organizate anual, o rampă de lansare pentru tinerii regizori, în cursa pentru marile festivaluri de film internaţionale.

Pentru mai multe detalii despre Chitila Film Fest, accesaţi www.chitilafilmfest.ro

sursa: libertatea.ro

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co