Imobiliare Valea Prahovei
Interne

Congresul presei din turism – VIDEO

Congresul presei din turism – VIDEO

Până pe 25 septembrie, în România se desfăşoară Congresul FIJET (Federaţia Presei din Turism). Organizarea congresului în România s-a decis în 2009, în timp ce manifestarea se desfăşura în China. Atunci, ministrul Elena Udrea a lansat invitaţia ca România să fie nominalizată ca loc de desfăşurare în 2011, lucru acceptat de conducerea FIJET.

România găzduieşte, timp de o săptămână, al 53-lea Congres Mondial al Federaţiei Internaţionale a Jurnaliştilor şi Scriitorilor de Turism, cu tema Patrimoniul Mondial Cultural în Presa de Turism. Evenimentul, care va avea loc în perioada 17-25 septembrie în Bucureşti şi în alte localităţi din ţară, este organizat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului în parteneriat cu FIJET şi cu sprijinul autorităţilor publice locale şi a operatorilor din domeniu.

Organizarea Congresului, la care sunt aşteptaţi peste 200 de participanţi, în România constituie o oportunitate de promovare la nivel internaţional a turismului românesc în rândul scriitorilor şi jurnaliştilor de profil. Astfel, profesionişti din presa scrisă, radio şi televiziune din toată lumea vor cunoaşte destinaţii şi produse turistice româneşti pe care le pot recomanda, ulterior, în materiale publicate în ţările pe care le reprezintă.

FIJET, cea mai veche asociaţie profesională a scriitorilor şi jurnaliştilor de turism din lume, este o organizaţie non-profit înfiinţată laParisîn anul 1954. Începând din anul 1971, FIJET premiază destinaţii sau personalităţi din domeniul turismului, sub titulatura „Pomme d’Or” („Mărul de Aur”), până în prezent fiind acordate 43 astfel de trofee, din care România deţine 4. Anul 2009 a marcat o premieră în acest sens, România fiind primaţarăcare a primit trei astfel de premii de excelenţă: pentru Zona Ecoturistică Mărginimea Sibiului, pentru Rezervaţia Biosferei Delta Dunării şi pentru o companie aeriană de transport. Anterior, România a primit trofeul Mărul de Aur pentruBucovina, în anul 1975.

Ultimele congrese FIJET au avut loc înTurcia,China,Austria, Spania. Acum a venit rândul României. Ziariştii participanţi la Congres vor fi plimbaţi prin zonele turistice din Bucovina, la Sighişoara şi Sibiu şi în zona Bran.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co