Imobiliare Valea Prahovei
Interne

Constanţa, mai aproape de realizarea megaproiectului şoselei de coastă

Constanţa se va întoarce cu faţa spre mare odată cu primul sector al şoselei de coastă. Megaproiectul, întârziat ani la rând de autorităţile centrale, poate deveni realitate anul viitor. Primăria Constanţa lucrează în această perioadă la proiectul tehnic al drumului costier care va fi finanţat din fonduri europene în cadrul Zonei Metropolitane Constanţa. Acest prim sector va face legătura dintre portul turistic Tomis şi strada Mihai Eminescu.

Închipuiţi-vă că toată această zonă din Constanţa ar putea arăta precum regiunile costiere din Egipt, Brazilia, Turcia sau Statele Unite. Reprezentanţii Primăriei spun că şi oraşul de la malul Mării Negre merită un drum costier ca în ţările civilizate, cu zeci de ani de experienţă în turism. Lucrările la primul sector de 2 kilometri ar putea începe anul viitor. Primăria Constanţa lucrează deja la proiectul tehnic al acestuia. Costurile sunt de aproximativ 10 milioane de euro, bani europeni, accesaţi în cadrul Programului Operaţional Regional, de Zona Metropolitană Constanţa. Ani Merlă spune că s-a început cu acest prim tronson pentru că tot terenul din zonă este public şi nu necesită lucrări de consolidare a falezei. Proiectul ar urma să fie depus la Bucureşti în această toamnă după ce va primi toate avizele necesare, apoi va merge pentru finanţare la Bruxelles. Construcţia ar putea începe anul viitor. Primăria mai are în plan alte două sectoare ale şoselei de coastă, care însumează 5 kilometri, pentru care lucrările vor începe numai după ce se vor termina exproprierile şi consolidările malurilor. În ultimii ani, şoseaua de coastă a fost un fel de fata morgana.

Încă de acum 6 ani primarul Radu Mazăre subliniase importanţa acestui proiect, însă ministrul Mediului de la acea vreme, democrat-liberala Sulfina Barbu, nu l-a avizat pe motiv că ar distruge ecosistemul. Ulterior, şoseaua a primit avizul din partea unui alt ministru al Mediului, fostul viceprimar al Constanţei, Nicolae Nemirschi, şi aşteaptă acum finanţare europeană. Tot din fonduri comunitare, Primăria Constanţa vrea să modernizeze întreg sistemul de iluminat public din oraş. Acest proiect costă aproape 3 milioane de euro, tot bani europeni.


sursa: reporterntv.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co