Imobiliare Valea Prahovei
Interne

Controalele în Delta Dunării – VIDEO

Controalele în Delta Dunării – VIDEO

Anul acesta au fost constatate circa 300 de infracţiuni legate de legea braconajului, iar controalele sunt din ce in ce mai dese in Delta. Autorităţile au efectuat, de la începutul lunii, peste o sută de verificări pentru depistarea braconajului.

Serviciul de Poliţie Delta Dunării  împreună cu inspectori şi agenţi piscicoli ai Administraţiei Rezervaţiei Biosfera Delta Dunării şi ai Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură au efectuat de la începutul lunii peste 100 de controale în Deltă pentru prevenirea braconajului piscicol şi cinegetic. Comisarul-şef al SPDD, Ştefan Leonte, a declarat luni pentru AGERPRES că verificările în Rezervaţie au fost efectuate având în vedere că de la 1 octombrie este permisă utilizarea năvoadelor în Deltă, în lunca inundabilă a Dunării, în complexul Razelm-Sinoe şi în celelalte lacuri interioare.

Năvoadele sunt utilizate de grupuri de pescari şi politistii au constatat că în componenţa acestora se află şi persoane care nu deţin permise de pescuit, motiv pentru care s-au întocmit dosare penale.

Ridicarea dreptului de a pescui, persoanelor care încalcă prevederile legale referitoare la pescuit este atributul instanţei, fără o hotărâre judecătorească definitivă neputând fi luată o asemenea măsură.

Anul acesta au fost circa 300 de infracţiuni constatate la legea braconajului. Conform unui comunicat de presă remis luni de Inspecto­ratul de Poliţie al Judeţului, în urma celor 106 controale efectuate de la începutul lunii au fost constatate 16 infracţiuni la regimul piscicol şi s-au aplicat 7 contravenţii în sumă de 600 de lei. De asemenea poliţiştii au ridicat în vederea confiscării 12 ambarcaţiuni, 10 motoare de ambarcaţiuni, 61 de bucăţi plase de pescuit si alte unelte de pescuit. Valoarea aproximativă a bunurilor ridicate în vederea confiscării este de 77.670 lei.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co