Imobiliare Valea Prahovei
Articole

Credeţi că maşinile urcă la deal cu motorul oprit sau că apa curge în sus?

Se întâmplă un paradox. Pe de o parte, există nevoia noastră de spectaculos şi senzaţional, care ne face să dăm ţânţarului dimensiunile armăsarului, iar pe de altă exista blocajul în a digera aspectele care scapă logicii, explicabilului sau legilor fireşti ale fizicii.

Care este prima reactie la ideea că maşinile ar putea urca la deal cu motorul oprit ori că apa ar putea curge în sus?

Zilele care se succedă toate la fel, confortul după care alergăm şi care, odată dobândit, constatăm că nu aduce fericirea mult aşteptată, sentimentul de securitate şi echilibru ne pleoştesc nervul şi ne aruncă într-o dureroasă plictiseală. Poate de aici nevoia de a sparge rutina cu veşti despre fenomene miraculoase.

De ce exploatează media accidentele groaznice, straniul, supranaturalul, cutremurele sau alte calamităţi?

Locuri altfel, în România, şi fenomene inexplicabile

Nu ştim dacă este vorba despre o iluzie optică, despre câmpuri magnetice, energii telurice necunoscute sau magie.

Nu ştim dacă dealul nu este cumva o vale sau lucrurile se întâmplă în mod misterios. Cert este ca mulţi au păţit-o şi povestesc ei înşişi foarte contrariaţi, fără a putea aduce lămuriri satisfăcătoare.

Există locuri în România, în care maşinile urcă la deal cu motorul oprit sau par că urcă la deal. Zona Bucium, din Iaşi, este de acum notorie. Acesteia i se alătură o alta din Munţii Gutâi, la trecerea dintre Baia Mare şi Sighetu Marmaţiei, Pasul Tihuţa şi chiar o porţiune în Babadag, Tulcea, Maramureş, Obârşia Lotrului, Buzău sau Măgura Baciului, Bacău.

Rămâne să mergeţi şi să verificaţi singuri, trăind pe pielea voastră experienţa şi înclinând balanţa către una dintre explicaţii.

sursa: skytrip.ro

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co