Imobiliare Valea Prahovei
Interne

Criză sau nu, românii nu stau acasă de Revelion. Vezi ce oferte găseşti la Târgul de Turism

Organizarea Revelionului poate fi o prioritate pentru mulţi dintre noi, însă planificarea cu un an înainte poate părea ceva „straniu”, având în vedere că în ultimul timp este greu să estimezi şi ce se va întâmpla peste o lună. Totuşi, locurile din pensiunile agroturistice şi micile hoteluri din regiunile cu tradiţie sunt arvunite cu mult timp înainte de Sărbătorile de Iarnă.

Târgul Naţional de Turism, organizat zilele acestea în complexul expoziţional Romexpo din Capitală, îi aşteaptă pe vizitatori şi cu oferte individuale din partea a diverse pensiuni şi hoteluri dinţară, prezentate separat de pachetele agenţiilor şi tour-operatorilor.
„Pentru Crăciun şi Revelion avem deja circa 70% din camere deja rezervate pentru hotelul de patru stele (total 168 de camere) şi suntem siguri că vom ajunge la 100%. Pentru noi, 2011 a adus o creştere uşoară de 5-10% a gradului de ocupare”, au declarat reprezentanţii complexului balnear Danubius Hotels Group, din Sovata, format din trei hoteluri.

Ei consideră creşterea numărului de turişti un efect al faptului că „oamenii se orientează tot mai mult spre zona de tratamente şi terapii naturiste”.

Din totalul turiştilor, 35% sunt străini, din Ungaria, Moldova, Rusia sau Germania, care vin în special pentru centrele de tratament.

Pentru Revelion, oferta celor de la Danubius pleacă de la 1.650 de lei (circa 383 euro) de persoană, pentru 3 nopţi, cu pensiune completă şi masă festivă la hotelul de patru stele. Din grup mai fac parte alte două unităţi de cazare de două stele.

Şi reprezentanţii hotelului Târnava, din Odorheiul Secuiesc (judeţul Harghita), au declarat că 80% din cele 72 de camere sunt deja rezervate pentru Revelion, majoritatea de către clienţii fideli.

„Avem pe de o parte turişti care vin prin agenţii, şi pe de altă parte turişti fideli, care vin an de an. Aceştia rezervă chiar şi cu un an înainte, şi prin rezervare mă refer cu avans cu tot”, au declarat reprezentanţii unităţii de cazare.

Potrivit acestora, o pondere semnificativă din totalul turiştilor este reprezentată şi de străini, mai ales cei din Ungaria, Spania, Portugalia, America şi chiar Asia.

Aici, o ofertă de Revelion, cu patru nopţi de cazare, mic dejun, cină şi mese festive, pleacă de la 96 de euro de persoană cu TVA inclus, pe noapte.

Ardealul, atractiv pentru turiştii străini

Reprezentantul unităţii de cazare Vila Alpina, din Comandau, judeţul Covasna, a declarat că în prezent toate cele 20 de camere duble sunt ocupate pentru Revelion, de clienţi fideli.

În aceeaşi tendinţă se încadrează şi hotelul Fenyo, de 3 stele, din Miercurea Ciuc, unde 50% din cele 88 de camere au fost deja rezervate pentru Sărbători. Reprezentanţii unităţii de cazare au spus că cererea a evoluat în acelasi ritm cu cea de anul trecut.

„În general, turiştii străini îşi rezervă locurile încă de la începutul anului. Peste 70% din turiştii noştri sunt străini, predominant din Ungaria, întrucât aparţinem de un lanţ hotelier de acolo”, a spus Etelka Todor, general manager al Fenyo.

Preţul unei oferte de Revelion la acest hotel pleacă de la 235 de euro de persoana pentru un sejur de 3 nopţi (30 decembrie-2 ianuarie), cu demipensiune, două mese festive şi acces la zona de healthcare.

Totodată, reprezentanţii mai multor unităţi de cazare din Geoagiu-Băi, judeţul Hunedoara, spun că de Revelion cel puţin jumătate din locuri au fost deja arvunite.

Reprezentanţii Jinfo Tours au declarat şi ei că toate pachetele de Revelion disponibile pentru Bran (judeţul Braşov) au fost vândute în totalitate.

La malul mării, rezervările vin însă mai încet.

„Au început să apară câteva rezervări pentru Revelion. Cam 7-9 camere au fost deja rezervate. Noi ne aşteptăm la un grad de ocupare de circa 50%, undeva pe la 35 de camere”, a declarat Florin Drăguşin, reprezentant al hotelului Arena din cadrul Marina Regia Residence, din Năvodari.

Revelion printre străini

În ceea ce priveşte destinaţiile din afara graniţelor, românii au rămas destul de consecvenţi la nivel de preferinţe, astfel că Austria, Parisul, Dubaiul şi Turcia rămân încă în top.

„Clienţii cer de regulă oferte pentru Austria, Paris, Londra, Dubai şi Thailanda. Până acum, am vândut cam 50% din pachetele pentru Revelion. Cererea pentru Sărbători a crescut cam cu 20% faţă de anul trecut, pentru că am reuşit să mai scădem preţurile. Aici au contribuit mai ales companiile aeriene, care au fost mult mai flexibile şi ne-au acordat tarife mai mici”, a spus Jacqueline Pavel, travel consultant la agenţia Jinfo Tours.

Potrivit acesteia, şapte nopţi în Dubai, în perioada Sărbătorilor, pleacă de la 600 de euro de persoană, cu mic-dejun şi transport inclus, în timp ce pentru Thailanda, un pachet asemănător pleacă de la 960 de euro.

Pentru un Revelion laParis, oferta pleacă de la 300 de euro de persoană (plus 140 de euro taxa de aeroport), cu 6 nopţi de cazare.

sursa: dailybusiness.ro

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Most Popular

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co