Externe

Cultura flamenco, produs turistic

Cultura flamenco, produs turistic

Flamenco este o artă autentic spaniolă, pe care au îndrăgit-o mari personalităţi din lumea întreagă şi care a inspirat mulţi artişti de-a lungul timpului. Câţiva dintre aceştia vor fi prezenţi în luna martie la Bucureşti, în cadrul Festivalului de Flamenco 2012, organizat de Biroul Spaniol de Turism.

Flamenco este un limbaj artistic legat în mod organic de spiritul poporului spaniol, iar fiecare călătorie pe plaiurile iberice oferă posibilitatea de a pătrunde în universul flamenco. Spaniolii au transformat această artă şi în produs turistic, astfel că anual mii de turişti poposesc în Spania pentru a lua parte la marile festivaluri de flamenco din Granada, Sevilla sau Jerez.

Andaluzia este patria flamenco-ului fără doar şi poate, iar Jerez, Cadiz şi Sevilla sunt locuri emblematice pentru evoluţia acestui gen artistic. Rutele artei flamenco sunt itinerarii care vă vor purta prin locurile cele mai încărcate de tradiţie ale regiunii Andaluzia. Regiunea este plină de localuri numite „tablao flamenco”, adică locuri unde te poţi bucura de o seară în stil flamenco. De regulă, sunt localuri decorate cu motive populare, cum ar fi şalurile de Manilla sau capele de toreador, iar aici atmosfera este mereu caldă şi plină de pasiune.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co