Imobiliare Valea Prahovei
Articole

Cum să afli secretele orașelor străine pe care le vizitezi? (VIDEO)

Trei români au lansat o platformă web care vrea să îmbunătăţească experienţa turiştilor în oraşe străine, prin conectarea acestora la un locuitor care să se transforme în ghid, scrie Adevarul.ro.

Este vorba despre un proiect lansat de trei tineri români: Daniel Amarandei, Alexandru Rădulescu şi Mihai Gherman. Acesta se numește Tripal și percepe o taxă pentru „închirierea“ unei persoane în localitatea în care călătoreşte cineva.

„Procesul este simplu: vom defini un pachet minim de servicii pentru o sumă fixă, ce poate varia în funcţie de durata călătoriei. Serviciile pe care fiecare expert local vrea să le ofere în plus pot fi adăugate la această valoare. Pachetul minim include suportul de bază prin SMS, social media sau telefon“, explică fondatorii Tripal.
Anul trecut, proiectul a ajuns şi pe platforma de crowdfunding Indiegogo, dar nu a reuşit să strângă mai mult de 500 de euro.

tripal ok

Totuşi, cum pot fi verificaţi cei care se vor declara experţi locali? „În momentul în care clientul a identificat un expert, va plăti contravaloarea serviciului ales, iar banii vor ajunge în contul Tripal, până în momentul în care clientul se întoarce din vacanţă. Pe baza feedback-ului acestuia, vom elibera suma respectivă către expert“, au explicati cei trei români.

Tripal va reţine 25% din suma oferită expertului pentru a-şi monetiza afacerea. De asemenea, toţi experţii vor trece printr-o selecţie amănunţită înainte de a fi acceptaţi. „Ei vor trebui să-şi completeze profilul pe site şi să treacă de un scurt interviu video pentru a fi acceptaţi. Profilul creat pe Tripal va fi conectat la celelalte conturi pe care le are cineva pe reţelele sociale“, explică cei trei de la Tripal. În plus, site-ul are un sistem de rating şi feedback.

Pentru creatorii Tripal, serviciul e mai mult decât o recomandare de obiective interesante, localuri şi activităţi, prin intervenţia expertului local. Tripal se doreşte momentan o platformă web. „Va oferi clienţilor posibilitatea de a intra în legătură cu experţii locali pentru a beneficia, contra unei sume, de suportul unuia înainte şi în perioada călătoriei“, au declarat reprezentanţii startup-ului pentru Adevărul.

Cine sunt creatorii Tripal? Daniel are 28 de ani şi a absolvit New Europe Master in Banking and Entrepreneurship la Treviso, iar în ultimii şapte ani a lucrat în finanţe-bănci. Ultimii trei ani i-a petrecut în Italia, la o compania multinaţională din Milano, departamentul de inovare în IT. Daniel a plecat din România cu o bursă de studii în Italia pentru un an, iar apoi i s-a oferit posibilitatea de a rămâne în Milano.

Alexandru Rădulescu are 29 de ani şi a absolvit în 2007 facultatea de Finanţe, Asigurări, Bănci şi Burse de Valori de la ASE Bucureşti, iar de nouă ani lucrează în domeniul bancar. Din 2011 e detaşat în cadrul unei companii în Italia şi a vrut din facultate să aibă o experienţă în străinătate.

Mihai Gherman are 29 de ani şi este partea echipei care a rămas în România. A absolvit Facultatea de Calculatoare de la Politehnica Bucureşti în 2008 şi lucrează în IT de peste opt ani. Alături de ei, cofondator este italianul Ettore Adreani.

Sursa: Adevarul.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Most Popular

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co