Imobiliare Valea Prahovei
Interne

Cum sa eviti impostorii in calatorii

Cum sa eviti impostorii in calatorii

In calatorii, una dintre cele mai urate experiente pe care le poti avea este sa fii pacalit. Impostorii exista in toate tarile, chiar si in cele care au intrat in topul celor mai sigure destinatii din lume. Prin urmare, tot ce poti face este sa te documentezi  pentru a nu fi luat prin surprindere. Este suficienta o clipa de neatentie pentru ca o persoana rau-intentionata sa-si faca treaba.

Turistii pot deveni foarte usor tinta infractorilor, mai ales daca nu cunosc obiceiurile proaste ale zonei. Cum sa eviti impostorii in calatorii?

In primul rand…cauta informatii despre siguranta personala pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe unde gasesti informatii generale despre siguranta personala din fiecare tara. Site-ul este updatat permanent si poti gasi avertismente si sfaturi pretioase.

Apoi, unele dintre cele mai utile surse de informare sunt ghidurile de turism din librarii. In aceste carti gasesti detalii despre cele mai intalnite tactici puse in aplicare de impostori in anumite zone pe care urmeaza sa le vizitezi.

Si pe internet poti gasi foarte multe exemple concrete de intamplari povestite de catre turisti.

Un sfat foarte importand ar fi sa ai grija intotdeauna de actele si banii tai, in asa fel incat sa nu fie usor de extras din geanta sau din haine.

Chiar daca nu este cazul de paranoia, este mai bine sa fii suspicios decat sa-i crezi pe cuvant pe cei care sunt imbracati in politisti dar nu au niciun act doveditor sau cei care te suna la hotel si iti cer numarul de card prin telefon.

Sursa: turism.acasa.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co