Externe

Cum se aplica noua taxa pe turist din Italia

Cum se aplica noua taxa pe turist din Italia

Inserata in decretul privind federalismul fiscal, in martie 2011, si pretinsa de municipalitati, taxa pe sejur din Italia genereaza confuzie, noteaza L’Espresso.

Agentii de rezervari pe Internet coplesite de proteste, municipalitati rebele care se prezinta la targurile de specialitate cu anunturi de genul „fara taxa”, Bologna care ameninta cu amenzi de 500 de euro pentru cei care nu platesc taxa, insule mai mici care au inventat ca alternativa taxa de debarcare – taxa de sejur se dovedeste clasica confuzie de tip italian. In ajunul unei veri cu nuante sumbre din cauza crizei, ea este pe cale sa fie impusa unor milioane de turisti atat straini cat si italieni, avand in vedere ca 60% din rezervari sunt asigurate de piata interna.

Indicatia a fost ca taxa sa fie intre 1 si 5 euro de persoana si pe noapte, in functie de costurile de cazare la hotel. Multe municipalitati au asteptat in zadar un regulament care sa stabileasca criteriile unitare cu privire la modul de a o aplica.

Exista orase care pleaca de la tarife foarte mici (0,50 eurocenti in Aosta) si altele care aplica maximul pe tot parcursul anului (5 euro la Florenta), in timp ce cele mai multe modifica cuantumul in functie de sezon. In multe cazuri, fiecare stea valoreaza un euro, dar exista si localitati care au preferat o taxa scazuta: 2 euro pe noapte la 3 stele, 3 euro la 4 stele.

Scutirile de taxa sunt si ele un rebus: nu platesc cei cu varsta sub 10 ani (Venetia si Roma), sub 12 ani (Siena), sub 14 ani (Bologna), sub 16 ani (Padova) si sub 18 ani (Milano si Torino). La Napoli, o stea este detaxata, in timp ce Bologna a decis sa dezvolte „categoriile de pret echivalente”, de la 30,99 de euro la peste 201 de euro.

Unii primari au incercat sa indulceasca pilula cu cardul turistic, care a existat insa si anterior. Se taxeaza luxul de cinci stele, dar si turistul „low cost”: de la camping la pat si micul dejun, de la casele de vacanta la agroturism, niciun sector nu a scapat.

In prezent, multe administratii confruntate cu bugetul de austeritate pe 2012 au profitat pentru a aproba „taxa pe turist”. „Municipalitatile care au adoptat-o sunt in numar de 500.

Sursa: evz.ro

Targul National Imobiliar (TNI)
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Most Popular

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co