Interne

Cum te refaci dupa calatorie

Cum te refaci dupa calatorie

Desi in ziua de azi exista numeroase servicii si facilitati puse la dispozitie de catre aeroporturi si companii aeriene, oboseala acumulata in urma unui zbor este o problema careia trebuie sa-i faci fata. Stresul plecarii, formalitatile de la aeroport, orele petrecute pe drum, spatiul mic din timpul zborului sunt doar cateva lucruri care iti consuma energia. Exista, insa, cateva modalitati de a te reface dupa o calatorie cu avionul.

Daca exista o diferenta de fus orar, este important sa-ti alegi zborul in asa fel incat sa-ti fie cat mai usor la destinatie sa te acomodezi cu ora locala. De exemplu, daca pleci din Romania in Canada, ideal ar fi sa ajungi acolo seara, pentru a te culca direct.

Daca este o diferenta de numai cateva ore, bea o cafea si iesi la o plimbare, evitand sa dormi in timpul zilei. In cazul in care ajungi dimineata la hotel, profita de piscina si de sala de fitness pentru a face miscare si pentru a te mentine activ.

Daca ai intalniri la destinatie, stabileste-le din timp in asa fel incat sa poti sa te speli si sa te odihnesti inainte de a iesi in oras. Daca este imposibil sa faci acest lucru, ar fi bine sa dormi in avion pentru a fi cu mintea limpede. Fuga de la aeroport la hotel si de acolo la locul de intalnire poate fi bulversanta.

Bea multa apa nu numai in timpul zborului, dar si la destinatie. Evita, in prima zi, alcoolul si tutunul. Acestea pot da efecte adverse din cauza oboselii. Stai la aer, bea apa, mananca ceva usor si mergi la culcare devreme pentru a te trezi a doua zi fara probleme.

Daca te afli in vacanta, nu incerca sa descoperi toate locurile din prima zi. Lasa discoteca pentru o alta seara, excursiile si alte activitati obositoare. Dupa un zbor lung, sunt mari sanse sa fii intr-o dispozitie proasta si sa nu-ti faca placere nimic. Ia lucrurile usor, acordandu-ti timp sa-ti revii. Poti face o plimbare prin imprejurimi ca sa te familiarizezi cu locurile. Relaxeaza-te, apoi, langa piscina sau pe balcon si nu pierde noptile imediat dupa sosire.

Sursa: turism.bzi.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co