Interne

Curiozitati din Romania: Babele

Curiozitati din Romania: Babele

Babele si Sfinxul sunt monumente ale naturii situate in Muntii Bucegi, care s-au format in urma fenomenului de eroziune eoliana, manifestat prin procese de distrugere (eroziune), transport si sedimentare a materialului rezultat. Cele doua formatiuni naturale sunt inconjurate de legende care vorbesc despre transformarea Babei Dochia in stana de piatra sau chiar despre locuri de reculegere ale zeului dac Zamolxe. „Babele” reprezinta si numele culmii muntoase aflate in partea central-nordica a masivului Bucegi, de pe care puteti pleca spre alte puncte de interes.

Babele sunt formatiuni calcaroase, care au aspectul unor ciuperci de piatra. Situate in muntii Bucegi, in jumatatea superioara a varfului Baba Mare (2292m), in sudul Carpatilor din Romania, la aproximativ 30 km de orasul Brasov si la 10 km de orasul de munte, Busteni. Babele sunt obiectivul turistic cel mai vizitat din muntii Bucegi. Formate dintr-un conglomerat de calcar, ele au fost sculptate de vant si intemperii, motiv pentru care fac parte din Parcul National Bucegi. Cea mai mare parte a muntilor Bucegi este compusa din calcar si adaposteste mai multe formatiuni carstice, pesteri, chei si bazine. Accesul la Babe se face prin orasul Busteni, pe trasee marcate sau cu telecabina.

In jurul orasului Brasov exista mai multe atractii pentru turisti, cum ar fi: Sinaia, la circa 9 km, Busteni la 5km, Castelul Bran la aproximativ 15 km, Manastirea Negru Voda la aproximativ 38 km, Castelul Peles la aproximativ 8 km, Pestera Ialomita la aproximativ 3 km, Biserica Neagra chiar in orasul Brasov, Cetatea Rasnov la 20 km si Poiana Brasov la 19 km.

Sursa: roportal.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co